Ministerul Apararii: Decizii pentru Romania de ULTIMA ORA, Masuri in Plin RAZBOI in Ucraina

Ministerul Apararii Decizii Romania ULTIMA ORA Masuri Plin RAZBOI Ucraina

Ministerul Apararii anunta in mod oficial deciziile de ultima ora luate pentru Romania, iar asta pentru ca puteti vedea mai jos ce fel de otarare a fost luata de catre Franta, iar asta pentru ca au fost trimise in Romania trei aeronave Rafale, impreuna cu 40 de militari, pentru a proteja spatiul aerian al tarii noastre.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre deplasarea pe care au facut-o doua elicoptere IAR-330 M pana in Spania pentru a participa la exercitiul “MILEX 23”, acesta fiind unul dintre cele mai importante, multinationale, care implica militarii tarii noastre, in plin razboi intre Ucraina si Rusia.

“Aeronave ale Forțelor Aeriene şi Spaţiale Franceze🇨🇵, în misiune la Baza 86 Aeriană Borcea. Un detașament al Forțelor Aeriene şi Spaţiale Franceze, compus din aproximativ 40 de militari și trei aeronave multirol Rafale, a sosit luni, 16 octombrie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”, de la Borcea. Militarii francezi vor executa misiuni de antrenament în comun cu militari și aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române.

Misiunile comune de instruire contribuie la creșterea capacităţii de reacţie rapidă şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele ale Forțelor Aeriene şi Spaţiale Franceze. Cea mai lungă dislocare în zbor a elicopterelor IAR-330M s-a executat cu succes! După 18 ore, 40 minute de zbor, 3400 km s̗i 6 opriri tehnice detașamentul de zbor din #Baza90TransportAerian a aterizat joi 12.10.2023, pe aerodromul Rota din Cádiz, Spania .

Scopul deplasării celor 31 de militari și două elicoptere IAR-330 M este participarea la exercițiul multinațional ,,MILEX 23″ în Spania , organizat în premieră de European Union Military Staff (EUMS), in perioada 16-22 octombrie 2023. Detașamentul este însoțit de o echipă mixtă formată din doi militari cu o autospecială EOD.

Din cadrul Grupului EOD/ Statul Major al Forţelor Aeriene și alţi doi militari din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre. Exercițiul multinațional are ca obiectiv perfecționarea instruirii echipajelor detașamentului pentru a fi în măsură să-şi îndeplinească misiunile în cadrul naţional şi ca forţă de răspuns a UE şi realizarea schimbului de experienţă privind tehnicile, tacticile şi procedurile specifice.

Ștafeta Veteranilor INVICTUS a trecut și prin Bârlad. Vineri 13 octombrie, reprezintă un moment important pentru voluntarii INVICTUS din Regimentul 52 Artilerie „General Alexandru TELL”. În cadrul unei ceremonii organizate la Monumentul Eroilor Neamului din Piața „Cerbul de Aur”, „Ștafeta Veteranilor INVICTUS” care parcurge „Traseul roșu”, a fost predată de voluntarii INVICTUS din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani.”