Ministrul Educatiei: 2 Masuri de ULTIMA ORA Anuntate Oficial Elevilor si Profesorilor din Scoli

Ministrul Educatiei 2 Masuri ULTIMA ORA Anuntate Oficial Elevilor Profesorilor Scoli

Ministrul Educatiei confirma in mod oficial 2 masuri importante de ultima ora care au fost luate pentru elevi si profesori, iar asta pentru ca in atentia tuturor este adus de catre Ligia Deca ceea ce ar trebui sa stie cu privire la un nou acord incheiat intre Ucraina si Romania in domeniul invatamantului.

Ministrul Educatiei vorbeste intai despre un proiect special derulat in cateva licee din Romania, cu detlaii disponibile acum mai jos, iar separat aduce in atentie o Hotarare de Guvern, care a fost adoptata zilele trecute pentru cooperarea cu Ucraina, iar toate detaliile sunt disponibile pentru noi acum.

“Sub deviza „Educația este pașaportul nostru către viitor, pentru că mâine aparține oamenilor care se pregătesc începând de azi”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, județul Constanța, a obținut rezultate uimitoare în urma activităților derulate prin PNRAS. Proiectul a inclus 70 de elevi de gimnaziu în activități de intervenție și 270 de elevi în activități de prevenție. În urma derulării activităților.

Rata de abandon școlar a scăzut de la 8,32% la 2%; Rata de absolvire a clasei a VIII-a a crescut de la 89% la 96%; Rata de participare la evaluarea națională a crescut de la 81% la 94,61%; Rata de promovare la evaluarea națională a crescut de la 31% la 69%; Procentul elevilor care au acumulat mai mult de 40 de absențe nemotivate într-un an școlar a scăzut de la 12,80% la 6%.

„În calitate de manager de proiect și director al liceului, sunt fericită că am avut această oportunitate de a contribui la dezvoltarea unității de învățământ prin intermediul proiectului PNRAS. Mă bucur că eforturile noastre au fost răsplătite prin rezultatele obținute de elevi și că am reușit să oferim șanse egale la educație pentru elevii din medii defavorizate.”, directoarea Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, doamna Natalia Palas.

Principalele prevederi vizează, printre altele: recunoașterea reciprocă a perioadelor de studii din învățământul preuniversitar; recunoașterea Diplomei de licență, Diplomei de licență și master și a oricărei alte diplome de studii universitare, cu o durată de 5-6 ani (minim 300 de credite ECTS), eliberate în România cu diplomele de studii universitare de Specialist și Magister, eliberate în Ucraina.

Recunoașterea Atestatului cu o durată de 10 ani eliberat de instituțiile de învățământ secundar din Ucraina cu Diploma de Bacalaureat din România, numai dacă acest atestat este însoțit de o diplomă de studii universitare recunoscută în România; recunoașterea în România a diplomelor de studii superioare (licență, master, doctorat) în Teologie, eliberate de instituțiile de învățământ superior religios din Ucraina, care nu sunt incluse în sistemul formal de educație, dacă sunt însoțite de certificatul de recunoaștere de stat prevăzut de legislația Ucrainei.”