X

Spania: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA al Romaniei pentru Aderarea la Schengen in 2023

Spania, una dintre cele mai mari si mai importante tari din Europa in momentul de fata, este in centrul unui anunt extrem de important facut de catre Romania cu privire la aderarea la Schengen, iar asta deoarece premierul Marcel Ciolacu aduce in atentie romanilor colaborarea foarte buna cu guvernul de la Madrid pentru facilitarea procesului.

Spania detine presidintia Consiliului Uniunii Europene in momentul de fata, iar Marcel Ciolacu afirma ca intre tari exista la ora actuala o foarte buna colaborare, care sa faciliteze aderarea rapida a tarii noastre la acest sistem, mai ales ca exista atat de multe valori comune intre tari, valori care sunt intarite si de comunitarea mare din tara.

Spania sustine aderarea Romaniei la Schengen, dupa cum prea bine stie toata lumea, gvuvernul de la Madrid facand cateva eforturi pentru a promova aderarea tarii noastre, insa desigur ca este nevoie de mult mai mult, pentru ca in decembrie, in cazul unui nou vot pentru aderare, Romania sa fie intr-adevar acceptata in cadrul acestui sistem, intr-un final.

“Vă felicit pentru eforturile dumneavoastră în asumarea acestui mandat, în special pentru sprijinul constant și fără echivoc în vederea aderării României la spațiul Schengen. Este un pas pe deplin meritat, benefic pentru întreaga Uniune. Acțiunile prim-ministrului Sanchez au arătat faptul că Spania este unul dintre principalii parteneri ai României la nivel european.

In realizarea obiectivului de aderare la zona de liberă circulație. În același timp, Spania și România împărtășesc nu numai origini lingvistice comune, ci și experiențe istorice similare. Ambele țări au traversat regimuri dictatoriale brutale, iar ulterior au avut un parcurs european care a dus la dezvoltarea lor economică și la confirmarea vocației lor democratice.”

This post was last modified on oct. 16, 2023, 12:24 PM 12:24

Disqus Comments Loading...