X

Israel: AMENINTAREA Iranului si Evolutia Luptelor cu Hamas in Fasia Gaza

Israel a fost amenintat in mod direct de catre Iran din cauza atacurilor recente impotriva Hamas in Fasia Gaza, dar si din cauza modului in care a ripostat impotriva cetatenilor palestinieni in urma atacului din 9 octombrie, oficiali guvernamentali spunand ca ar putea fi intreprinse actiuni preventive impotriva sa.

Israel se lupta pe mai multe fronturi in momentul de fata, atat cu Hams, cat si cu Hezbollah, iar interventia Iranului ar putea complica si mai mult situatia, si asa extrem de dificila, cu care se confrunta tara in momentul de fata, mai ales ca atacurile continua fara oprire in aceste ore, fiind sanse foarte mici ca ele sa se opreasca.

Israel are sustinerea intregii lumi la ora actuala, din SUA si pana in Australia, guvernele lumii oferind deja ajutor in diverse forme, existand zvonuri conform carora SUA ar intentiona sa trimita 2.000 de soldati suplimentari in Orientul Mijlociu, pentru a furniza, la nevoie, ajutor suplimentar pentru guvernul israelian, daca il va cere.

  1. Milițiile palestiniene au continuat atacurile cu drone și foc indirect în Israel, în principal în sudul Israelului, pe 16 octombrie. Rata ciocnirilor cu arme de calibru mic între forțele israeliene și militanții palestinieni a scăzut ușor pe 16 octombrie, după ce a atins vârful pe 13 octombrie.
  2. Ministrul Afacerilor Externe iranian, Hossein Amir Abdollahian, a avertizat pe 15 și 16 octombrie că un război pe mai multe fronturi împotriva Israelului devine din ce în ce mai probabil și că milițiile susținute de Iran ar putea întreprinde acțiuni preventive împotriva Israelului în „orele următoare”.
  3. Corpul Gărzii Revoluționare Islamice încearcă să își îmbunătățească securitatea operațională în estul Siriei probabil ca parte a unui efort de a muta sistemele militare avansate în Siria și Liban. 250-500 de forțe de mobilizare populară irakiene au sosit în Siria și Liban pe 16 octombrie.

This post was last modified on oct. 17, 2023, 10:56 AM 10:56

Disqus Comments Loading...