Ministrul Sanatatii: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA, Masurile pentru Medicii din Romania

Ministrul Sanatatii Anuntul Oficial ULTIMA ORA Masurile Medicii Romania

Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial o serie de masuri de ultima ora care sunt gandite pentru medicii din Romania, iar asta pentru ca Alexandru Rafila, explica mai jos ceea ce trebuie facut in materie de cursuri pentru prevenire a platilor informale catre cadrele medicale, adica prevenirea acceptarii de mita.

Ministrul Sanatatii explica mai jos de ce sunt importante cursurile de acest gen pentru medicii din Romania, insa deasemenea vorbeste inclusiv despre o intalnire pe care a avut-o cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, mai multe detalii despre tot fiind disponibile oficial mai jos.

“Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila i-a mulțumit Excelenței Sale domnul Andrew Noble, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, pentru buna colaborare avută pe parcursul ultimilor ani și pentru directa implicare în proiecte importante dezvoltate în România împreună cu Hospice Casa Speranței, pentru îngrijiri paliative și Salvați Copiii, pentru folosirea în siguranță a internetului de către copii și pentru prevenirea traficului de persoane.

Dezvoltarea colaborării și implementarea unor modele de bună practică privind asistența medicală, mai ales prin dezvoltarea serviciilor ambulatorii de medicină de familie și de specialitate, precum și introducerea disciplinei Educație pentru sănătate în școli, vor continua în viitorul apropiat Îi urez Excelenței Sale domnul Andrew Noble, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, felicitări pentru modul în care și-a îndeplinit misiunea în Romania, multă sănătate și succes în activitățile viitoare.

Nu trebuie să obţinem deschidere din partea medicilor, am vorbit cu reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România. Dânşii ştiţi că trebuie să facă şi cursuri de educaţie medicală continuă atât medicii, cât şi asistenţii medicali şi cred că reprezentanţii corpului profesional nu au niciun motiv să se opună ca atât medicii.

Cât şi asistenţii medicali să poată, în cadrul programului de educaţie medicală continuă, să urmeze şi astfel de cursuri. Nu cred că putem exonera persoana, indiferent de profesia pe care o are, dacă face o faptă de natură penală şi din punctul acesta de vedere sigur că dezincriminarea actului medical în sine este extrem de importantă.

Dar nu putem să trecem cu vederea fapte de corupţie sau alte fapte care sunt legate, de exemplu, de refuzul de a acorda asistenţă medicală. rebuie să ne încurajăm colegii să înţeleagă că trebuie să îşi exercite profesiunea în deplină libertate de conştiinţă şi libertate profesională, dar asta nu înseamnă că trebuie acordate medicilor privilegii.”