X

Italia: Masuri de URGENTA ale Giorgiei Meloni in Schengen. Aderarea Romaniei Substantial Afectata!

Italia a anuntat noi masuri de urgenta, pe care guvernul Giorgiei Meloni le-a decis in mod oficial, iar asta pentru ca vorbim despre o hotarare care loveste direct in Spatiul Schengen, deoarece incepand cu 21 octombrie vor fi impuse controale la granita cu Slovenia, o masura menita sa reduca traficul de migranti din Orientul Mijlociu, care incearca sa ajunga in UE.

Italia aduce in atentie conflictul dintre Israel si Hams ca unul dintre motivele principale in baza carora trebuie sa existe controale mai stricte, inclusiv in interiorul Spatiului Schengen, cele de la granita cu Slovenia fiind programate sa dureze 10 zile, cu posibilitate de extindere, daca situatia o va face, si probabil ca se va intampla asta in 2023.

Italia este doar una dintre tarile care a decis recent sa impuna controale la granita cu Slovenia, iar in baza acestor masuri, ideea de baza a Spatiului Schengen este complet distrusa, argumentele Austriei, in baza carora inclusiv aderarea Romaniei a fost blocata, fiind tot mai des invocate de alte state pentru a justifica masuri de controlare a granitelor proprii.

“Guvernul a decis să reintroducă controalele la granița Italiei cu Slovenia începând de sâmbătă, 21 octombrie, din cauza intensificării focarelor de criză la granițele Europei, în special după atacul asupra Israelului de către Hamas. Controalele la frontieră ar dura 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, și vor fi implementate într-un mod care să asigure proporționalitatea.

Si adaptat la nivelul amenințării și calibrat pentru a produce cel mai mic impact posibil asupra circulației transfrontaliere și a traficului de marfă. . Evoluțiile ulterioare ale situației și eficacitatea măsurilor vor fi analizate în mod constant în speranța unei reveniri rapide la libertatea deplină de mișcare.”

This post was last modified on oct. 18, 2023, 7:32 PM 19:32

Disqus Comments Loading...