X

Marcel Ciolacu: Declaratii despre Pachetul de Modificari Fiscale, Salarii si Impozite

Marcel Ciolacu a facut din Ucraina primele declaratii cu privire la legea privind pachetul de modificari fiscale, care a fost adoptat in mod oficial cu doar cateva saptamani in urma, Curtea Constitutionala declarandu-l legal, astfel ca urmeaza sa fie promulgat de catre presedintele Romaniei.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos despre ce fel de modificari urmeaza sa aduca acest pachet fiscal, iar asta pentru ca urmeaza sa aiba loc o serie de modificari pentru salariile minime in anumite domenii, dar urmeaza sa fie facute si alte schimbari.

În momentul în care legea este promulgată, vineri o să facem și noi ședință de guvern și săptămâna viitoare, urgent, ședință cu toți partenerii sociali. După cum bine știți, trebuie să luăm hotărârea în ceea ce privește salariul minim în construcții și în agricultură.

Și vom chema, cum este legal de altfel, și patronatele, și sindicatele, să stabilim cuantumul creșterii salariului minim pe economie pentru construcții și pentru agricultură, astfel încât, prin plata CASS-ului, nimeni să nu piardă niciun leu la salariu, așa cum am promis.

Asta spun, că propunerea finală trebuie să fie acceptată și de către partenerii sociali. N-are importanță ce propune Ministerul de Finanțe sau cum consider eu. Așa este corect să avem dialogul.Deci s-a dovedit, încă o dată, că sunt ipocriți.

Faptul că în PNRR au trecut aceste măsuri ca în reforma fiscală, au spus că România trebuie să ia aceste măsuri. Au știut că România va trebui să ia aceste măsuri. Cu toate acestea, au atacat la CCR astfel încât să ne fie cât mai greu să închidem deficitul bugetar pe anul acesta.

This post was last modified on oct. 18, 2023, 10:06 PM 22:06

Disqus Comments Loading...