Austria: Declaratia de ULTIMA ORA a lui Gerhard Karner ce SPULBERA Sansele de Aderare a Romaniei la Schengen

Austria Declaratia ULTIMA ORA Gerhard Karner SPULBERA Sansele Aderare Romaniei Schengen

Austria este tara care blocheaza aderarea Romaniei la Schengen in momentul de fata, iar ministrul sau de interne, Gerhard Karner, a facut o declaratie care spulbera sansele tarii noastre de a intra in sistem, in ciuda promisiunilor importante venite de la guvernele Spaniei, Germaniei, si nu numai, din pacate pentru noi toti.

Austria spune ca Spatiul Schengen nu a fost mai “stricat” decat este in momentul de fata si ca trebuie reparat inainte de a se face noi extinderi, dar pana in momentul in care se va intampla acest lucru, este nevoie de controale sporite la granitele externe, parere sustinuta inclusiv de catre Germania la ora actuala, fiind luate masuri in acest sens.

Austria refuza in continuare sa permita aderarea Romaniei la Schengen, iar in contextul in care in decembrie 2023 ar urma sa fie supusa din nou la vot intr-un Consiliu JAI problema aderarii tarii noastre, pare improbabil ca decizia luata de catre guvernul lui Karl Nehammer sa se schimbe intr-una favorabila pentru tara noastra.

“Schengen nu a fost niciodată atât de distrus ca acum. Schengen nu este mort, dar este stricat și trebuie reparat. Când Austria introduce controale la frontieră, acest lucru se face întotdeauna în strânsă coordonare cu vecinii noștri. Scopul nu este de a enerva navetiștii, ci de a lua măsuri împotriva traficanților de persoane.

Suntem pe drumul cel bun cu Pactul UE privind azilul și migrația. Până la realizarea acestui lucru, sunt necesare controale la frontieră. Pactul de migrație trebuie implementat apoi Schengen poate funcționa din nou normal. Comisia Europeană a prezentat un raport privind rezultatele solide ale proiectelor pilot cu România și Bulgaria în domeniul procedurilor de azil și returnare.”