X

Italia: Actiunile RADICALE ale Giorgiei Meloni care BLOCHEAZA Aderarea Romaniei la Schengen

Italia a luat in ultimele zile o serie de actiuni radicale, premierul Giorgia Meloni punand in aplicare hotarari care blocheaza aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca incepand de astazi s-au reimpus controale la granitele cu Slovenia si Austria, astfel ca oricine tranziteaza tarile, trebuie sa aiba documentele verificate, iar asta desigur ca genereaza cozi.

Italia impune aceste masuri dupa ce numarul migrantilor care ajung in Uniunea Europeana a crescut exponential, iar riscul ca printre cei care ajung in Spatiul Schengen sa se afle si teroristi este ridicat, asa ca s-a decis reimpunerea controalelor la frontiere, iar din pacate asta blocheaza aderarea Romaniei, poate pana la finalul acestui an.

Italia actioneaza intr-un mod care este complet contrar eforturilor Romaniei de a adera la Schengen, iar asta ne ingreuneaza si mai mult situatia, insa din pacate Giorgia Meloni are propriile obiective cand vine vorba despre controlul migratiei, asa ca tot ceea ce vedem acum ar putea fi doar un preambul pentru un viitor in care tara noastra va ramane in continuare in afara sistemului.

“De astăzi, 21 octombrie, de la ora 14.00, poliția s-a întors la granița dintre Italia și Slovenia și între Italia și Austria: tratatul Schengen privind libera circulație este suspendat temporar, așa cum a anunțat în ultimele zile prim-ministrul Giorgia Meloni. Există teamă de infiltrarea teroristă, dupa cresterea tot mai mare a tranzitului migrantilor pe rutele balcanice.

Granița dintre Italia și Slovenia are o lungime totală de 232 de kilometri și are 22 de puncte de trecere principale. Peste 300 de oameni ai legii au fost chemați pentru operațiuni de control în zonă. Se examinează, de asemenea, utilizarea instrumentelor de asistență tehnologică, cum ar fi camerele și dronele.”

This post was last modified on oct. 21, 2023, 6:50 PM 18:50

Disqus Comments Loading...