Ministrul Sanatatii anunta o serie de actiuni importante pentru Romania, care sunt derulate in aceasta perioada, iar asta deoarece Alexandru Rafila a decis sa participe la cea mai recenta reuniune a OMS in Europa, acolo unde secretarul de stat Adriana Pistol a fost ales drept vicepresedinte al adunarii.
Ministrul Sanatatii ii avertizeaza deasemenea pe romani in legatura cu un medicament pe care unii il folosesc pentru slabit, desi acesta este gandit pentru a fi folosit doar de catre bolnavii de diabet, el putand duce la modificari metabolice substantiale, cu toate detaliile disponibile mai jos acum.
“În cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional al OMS Europa, doamna secretar de stat Adriana Pistol a fost aleasă vicepreședinte a adunării. În cadrul sesiunii plenare din 24 octombrie, intervenția ministrului Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a punctat eforturile comune ale statelor membre privind dezvoltarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane în sănătate, începută prin Declarația de la București din luna martie.
Care va fi adoptată sub formă de rezoluție la această reuniune, după un proces intens de consultări coordonat de România. De asemena, a fost salutată de către statele membre ale Rețelei Sud-Est Europene de Sănătate înființarea la București a Centrului Regional de Dezvoltare pentru Asistenți și Moașe, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Nu cred că este bine. Induce modificări metabolice serioase. Nu cred că trebuie să ne referim exclusiv la Ozempic. Sigur, întotdeauna sunt mode și acum este moda slăbirii fără efort. Nu știu de unde fac rost. Obligativitatea farmaciilor de a elibera aceste medicamente doar pe bază de prescripție există, iar încălcarea ei se sancționează.
Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat.
Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit.”
This post was last modified on oct. 24, 2023, 1:20 PM 13:20