X

Austria: Anunturile de ULTIMA ORA ale Vienei privind Aderarea Romaniei la Schengen in 2023

Austria a facut o serie de noi si importante anunturi de ultima ora cu privire la aderarea Romaniei la Schengen in 2023, iar asta pentru ca direct de la Viena a venit in cadrul celui mai recent Consiliu JAI un nou refuz pentru extinderea sistemului, dar nu cu noi critici directe catre Romania, cel putin conform ministrului MAI, Catalin Predoiu.

Austria spune ca vrea o reformare a Spatiului Schengen inainte de a permite aderarea Romaniei si ca refuzul nu are legatura cu tara, nici cu Bulgaria, ci cu faptul ca sistemul in sine nu mai functioneaza asa cum ar trebui, deci este necesara o regandire a modului in care functioneaza, pentru a putea fi largit in siguranta in viitor.

Austria revine cu aceste explicatii de fiecare data cand este presata sa permita aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, ramanand singura tara care refuza acest lucru, in ceea ce ne priveste, Olanda nefiind de acord cu aderarea bulgarilor, astfel ca deocamdata accesul la sistem ramane blocat pentru noi toti.

“Eforturile de aderare a României la Spațiul Schengen. Există un sprijin puternic al majorității statelor membre UE pentru aderarea României. Este necesar să menținem un dialog diplomatic cu Austria pentru a promova interese comune. Performanțele României în combaterea migrației ilegale au contribuit la obținerea unor aprecieri unanime.

Cu calm și luciditate, continuăm să lucrăm pentru a ne atinge obiectivul. Chiar și Austria, în acest Consiliu JAI care s-a desfășurat recent, a exemplificat, e adevărat, mai departe, că dorește o reformare a spațiului Schengen, dar a indicat numai acesta ca fiind motivul pentru care nu acceptă o extindere a spațiului Schengen deocamdată pentru România și Bulgaria.”

This post was last modified on oct. 25, 2023, 11:20 AM 11:20

Disqus Comments Loading...