X

Ministrul Educatiei: Doua Proiecte de ULTIMA ORA pentru Scolile din Romania Anuntate Oficial Elevilor

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial doua proiecte de ultima ora pentru scolile din Romania, iar asta deoarece elevilor li se explica intr-o prima faza faptul ca a fost creata metodologia pentru programul Saptamana Verde, documentele fiind publicate pentru consultare publica de catre Ligia Deca.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre o procedura de completare a declaratiilor de interese de catre profesorii din Romania, aceasta fiind gandita pentru ca ei sa-si declare in mod oficial statutul in momentul in care ajung sa predea in scolile din toata tara, iar mai multe detalii despre tot, aveti mai jos.

“Ministerul Educației a lansat astăzi, în consultare publică, Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare. Punem în aplicare prevederile noii Legi a învățământului preuniversitar, act normativ care statuează explicit faptul că profesorii nu pot să desfășoare activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs.

Având obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială. Prin aplicarea prezentei proceduri se asigură continuitatea activității, inclusiv în condiții de fluctuație a personalului, și se asigură suportul necesar pentru ca inspecția școlară/auditul și/sau alte organisme abilitate în acțiunile de inspecție/auditare și/sau control să dispună luarea deciziilor.

Prezenta Procedură se comunică unităților de învățământ la începutul fiecărui an școlar de către coordonatorul de la nivelul DJIP/DMBIP, conform modelului prezentat în Anexa nr. 1 la procedură. Pentru anul școlar 2023-2024, prezenta Procedură se transmite în termen de 3 zile de la desemnarea coordonatorului.  Am lansat în consultare publică Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde”. Principalele modificări, față de anul trecut, vizează următoarele aspecte.

Părinții pot decide să susțină financiar activitățile desfășurate în cadrul programului prin asociația de părinți cu personalitate juridică, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar, sau pot face demersuri privind atragerea de resurse financiare extrabugetare. Este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau a personalului din unitatea de învățământ în strângerea de fonduri de la părinți.

Si/sau gestionarea fondurilor asociației de părinți utilizate în derularea programului „Săptămâna verde”. Descoperă materiale și sugestii de activități pe platforma online, care a fost lansată în 24 februarie 2023 de Ministerul Educației și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a sprijini organizarea activităților din cadrul Programului „Săptămâna verde”.”

This post was last modified on oct. 25, 2023, 6:32 PM 18:32

Disqus Comments Loading...