X

Ministrul Energiei: IMPORTANTE Anunturi Oficiale privind Proiectele Energetice si Schimbarile Climatice

Ministrul Energiei vorbeste in mod oficial despre o serie de importante anunturi oficiale cu privire la proiectele energetice menite sa combata schimbarile climatice in Romania, una dintre problemele cele mai mari cu care se confrunta tara noastra, dar si cu care se va mai confrunta in viitor.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ofera mai jos detalii cu privire la planurile pe care Romania le are din acest punct de vedere, iar despre ele trebuie sa stie oricine, totul pentru ca in baza lor va fi gandita si o strategie pentru a proteja Romania de ceea ce se va intampla din cauza poluarii.

“Astăzi a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezența Președintelui României, E.S. Klaus Iohannis, lansarea raportului Băncii Mondiale privind schimbările climatice în România. Onorat și recunoscător să adresez câte cuvinte în deschiderea evenimentului despre provocările sectorului energetic și oportunitățile pentru România Viitorului.

Proiectele energetice și cele pentru combaterea schimbărilor climatice nu sunt simple. Necesită coordonare între instituții, un parteneriat onest cu mediul privat și răbdare — nu sunt investiții pentru următoare alegeri, ci pentru următoarele generații.

Dar avem și șansa să fim lideri în Europa și în lume. Avem curajul de a face o revoluție verde în energie. Avem resurse unice, cu emisii zero de CO2: de la apă la soare, vânt (inclusiv în Marea Neagră), biomasă, energie nucleară și geotermală. Avem oameni extrem de bine pregătiți. Avem proiecte strategice și 18 miliarde de euro finanțare.

Și mai avem ceva: încrederea că România se va ridica la înălțimea provocărilor acestor vremuri, așa cum am mai făcut în istoria noastră. Iar contribuția noastră la rezolvarea celor mai complicate probleme ale omenirii va primi din partea lumii întregi recunoașterea pe care o merităm. Înainte, împreună.”

This post was last modified on oct. 24, 2023, 11:41 PM 23:41

Disqus Comments Loading...