Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial masuri de ultima ora pentru 100.000 de profesori din toata Romania, iar asta deoarece Ligia Deca dezvaluie in mod oficial faptul ca acestia urmeaza sa fie formati din domeniul educatiei digitale integrate, dar si a tranzitiei digitale, multumita PNRR.
Ministrul Educatiei explica deasemenea mai jos cum anume urmeaza sa se intample acest lucru, dar si ceea ce trebuie sa stie romanii din punct de vedere al implementarii proiectelor PNRAS, cu detalii despre o scoala in cadrul careia banii oferiti de catre Uniunea Europeana au fost folositi cu succes de catre autoritati.
“Cel puțin 100.000 de profesori vor fi formați în domeniul educației digitale integrate și al tranziției digitale, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În contextul evoluției rapide a tehnologiei și dată fiind multitudinea de surse de informare, avem nevoie de profesori care să educe în sensul alfabetizării digitale și al prevenirii dezinformării în spațiul online.
Sunt câteva dintre mesajele pe care le-am transmis astăzi, la International Conference and Training on Digital and Media Education, organizată de către Departamentul de Jurnalism și Media digitală, FSPAC – Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, împreună cu Romanian-U.S. Fulbright Commission, cu sprijinul Ambasadei SUA în România.
Este important ca tinerii să aibă instrumentele pentru a analiza critic informațiile prezentate în media și social media și pentru a determina acuratețea sau credibilitatea acestora, iar școala poate fi un sprijin real în acest sens. Felicitări organizatorilor! A fost o bucurie să mă alătur participanților la această conferință care a reunit, pe lângă reprezentanți ai mediului universitar și preuniversitar, 50 de American Fulbright English Teaching Assistants (Fulbright ETAs) afiliați în 13 state din Europa, alături de jurnaliști și reprezentanți ai societății civile.
„Proiectul «PNRAS-ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ISLAZ» este proiectul meu de suflet în care cred cu toată puterea ființei mele. Este o cale de a le arăta părinților că școala oferă oportunități de dezvoltare pentru cadrele didactice și pentru elevi și deschide drumuri tuturor celor care cred în educație. Îmi propun ca, până la finalul proiectului.
Să cresc rata de încredere a părinților în instituția școlară și, totodată, să cresc interesul pentru învățătură al elevilor. Cea mai valoroasă activitate din primul an de proiect a fost activitatea extracurriculară «Să reînviem tradiția străbună», care a adus emoție și bucurie în rândul participanților.”, transmite directorul școlii, doamna Violeta Nania.”