Austria: Cancelarul Karl Nehammer si Anuntul RADICAL pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Cancelarul Karl Nehammer Anuntul RADICAL Aderarea Romaniei Schengen

Austria face prin cancelarul Karl Nehammer un nou anunt foarte radical cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca liderul guvernului de la Viena a avut o intalnire cu premierul Bulgariei zilele trecute si si-a reafirmat decizia de a nu permite intrarea celor 2 tari in sistem in anul 2023, ceva ce nu prea vine ca o veste noua.

Austria nu vrea sa permita aderarea Romaniei sau Bulgariei la Schengen pentru ca, conform lui Karl Nehammer, intregul sistem este stricat si trebuie rafacut complet, fara ca vreuna dintre cele doua tari sa fie “de vina” pentru ceea ce se intampla, si fara ca decizia lui sa fie directionata impotriva tarilor, ci impotriva sistemului si a Comisiei Europene.

Austria duce o lupta politica surda cu Bruxelles-ul, iar Romania si Bulgaria sunt prinse la mijloc intr-un Spatiu Schengen care nu functioneaza oricum si are controale la multe dintre granitele interne, astfel ca inclusiv in cazul unei primiri in sistem, e posibil sa nu ne putem bucura de calatorii chiar atat de lipsite de griji si controale prin UE.

“Austria are o poziție clară că extinderea Schengen nu poate avea loc în prezent. Atunci presiunea va fi redusă, apoi se vor retrage și controalele bilaterale la frontieră, apoi putem vorbi despre Schengen. Poziția austriacă nu este o poziție împotriva Bulgariei sau României. Problema migrației a Austriei nu are nimic de-a face cu granițele Bulgariei.

Din perspectiva austriacă, este clar că noi, ca Austria, suntem foarte recunoscători Bulgariei pentru toate eforturile, eforturile și, de asemenea, sacrificiile pe care le fac polițiștii bulgari în ceea ce privește protecția frontierelor pentru Uniunea Europeană și, de asemenea, pentru Austria.”