X

Franta: Masuri de ULTIMA ORA Anuntate cu Elvetia, Efecte pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Franta si Elvetia au anuntat o serie de masuri de ultima ora, extrem de importante, cu privire la Spatiul Schengen, iar efectele lor vor fi resimtite inclusiv cand vine vorba despre aderarea Romaniei, iar asta pentru ca va exista o cooperare mult mai stransa intre cele doua tari in domeniul migratiei si a opririi trecerilor ilegale.

Franta a stabilit un plan de actiune, impreuna cu Elvetia, pentru a reduce substantial migratia ilegala la granitele celor doua tari, deciziile pregatite fiind unele menite sa tina granitele dintre tari deschise, dar mai bine protejate, multumita unei cooperari extinse, pe care vamesii ambelor tari urmeaza sa o puna in aplicare incepand din perioada urmatoare

Franta incearca sa gaseasca solutiile cele mai bune, pentru ca granitele sale cu Elvetia sa ramana deschise, in contextul in care numarul migrantilor care ajung la ambele este extrem de ridicat, iar aderarea Romaniei la Schengen poate fi ajutata substantial daca acest plan va functiona, insa ramane de vazut in ce masura se va dovedi a fi el util.

“Elveția și Franța își consolidează cooperarea în combaterea migrației ilegale. Migrația, în special pe ruta Balcanică și pe ruta centrală a Mediteranei, și migrația secundară în spațiul Schengen au crescut brusc în ultimele luni. Elveția și Franța lucrează deja strâns împreună în zona de frontieră pentru a combate în mod eficient migrația secundară și contrabanda asociată.

Măsurile poliției de frontieră convenite în planul de acțiune includ, printre altele, percheziții și operațiuni transfrontaliere de combatere a traficului de persoane. La nivel european, Elveția și Franța, împreună cu alte state partenere, s-au angajat să adopte proceduri Dublin rapide și să reia readmisiile la Dublin de către Italia.”

This post was last modified on oct. 30, 2023, 7:27 PM 19:27

Disqus Comments Loading...