X

Acțiunea Ministrului Apărării in Arad, pasul Important pentru Modernizarea Armatei Române

Ministrul Apărării a fost în octombrie, orașul Arad a fost martorul unui eveniment major în domeniul sănătății și al serviciilor medicale destinate personalului militar și civil. Sub patronajul Ministerului Apărării, a fost inaugurat Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu (CMDTA) „Sfântul Iosif cel Nou”, o investiție impresionantă de 10,7 milioane lei, finanțată integral din bugetul ministerului.

CMDTA Arad reprezintă un pas important în modernizarea și adaptarea serviciilor medicale la standardele actuale, conform ministrului Apărării, fiind subordonat Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara. Centrul este destinat să ofere asistență medicală de calitate în regim ambulatoriu pentru o categorie largă de beneficiari: personal activ, în rezervă și în retragere din cadrul structurilor sistemului național de apărare, veterani de război, membrii familiilor acestora, asigurați în cadrul OPSNAJ, dar și cetățeni ai municipiului Arad și împrejurimi.

Comandantul Spitalului Militar din Timișoara, colonel medic Mihaela Roxana Nicolin, a avut onoarea de a prezenta ministrului Apărării și invitaților noua structură medicală, mândria echipei sale. Centrul este dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, garantând servicii medicale de excepție într-o varietate de specialități: de la medicină internă, chirurgie generală și urologie, până la specialități precum oftalmologie, ORL, neurologie sau dermatovenerologie. Nu au fost omise nici serviciile de stomatologie, obstetrică-ginecologie, pneumologie și, bineînțeles, asistența medicală primară, alături de laboratoarele de analize medicale și imagistică.

Inaugurarea CMDTA Arad este rezultatul unui efort susținut de modernizare, care a debutat în 2018, când clădirea centrului medical, anterior Ambulatoriul de specialitate C.F. Arad, a fost preluată de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Au urmat ani de reabilitări, reparații capitale și dotări conforme cu standardele acreditării și funcționării unei astfel de facilități medicale.

Investiția în CMDTA Arad demonstrează angajamentul Ministrului Apărării față de îmbunătățirea continuă a condițiilor de viață și de sănătate ale personalului militar și familiilor acestora, dar și față de comunitatea locală. Este un pas concret spre un sistem medical mai accesibil, mai performant și mai uman, în serviciul celor care au servit și servesc cu onoare și devotament țara noastră.

This post was last modified on oct. 31, 2023, 12:16 PM 12:16

Disqus Comments Loading...