X

Austria: Aderarea Romaniei la Schengen BLOCATA de Karl Nehammer, ce Masuri Vrea Cancelarul

Austria inca blocheaza aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece Karl Nehammer refuza sa iasa din retorica ultimului an, dar chiar si asa, vorbeste despre o serie noua de masuri care ar trebui sa fie luate de Comisia Europeana, mai exact, incheierea unui acord cu Egiptul pentru reducerea migratiei si repatrieri mai rapide a migrantilor fara azil acceptat.

Austria spune, prin Karl Nehammer, ca Egiptul este un partener vechi si “bun”, care poate contribui intr-o mare masura la reducerea migratiei ilegale pe teritoriul european, cancelarul de la Viena dorind ca bani de la Comisia Europeana sa fie folositi pentru sustinerea guvernului de la Cairo in restrangerea miscarilor migrantilor, si la reprimirea lor rapida.

Austria este disperata sa reduca numarul de migranti care ajung pe teritoriul sau, implicit si al cererilor de azil, blocand aderarea Romaniei la Schengen din aceasta cauza, iar Karl Nehammer pare dispus sa se alieze cu oricien pentru a-si indeplini acest obiectiv, atat timp cat tara sa nu mai trebuie sa “faca politie” la propriile granite, iar fondurile sunt trimise de Comisia Europeana.

“Austria și Egiptul au o lungă tradiție de prietenie și dorim să extindem asta. Țara este un partener în repatrierea migranților și în controlul imigrației pe piața muncii. În plus, acordul de migrație planificat cu Tunisia este direcția corectă, dar încă trebuie să prindă viață.

Poziția Austriei în acest sens este că banii ar trebui să curgă rapid în Tunisia pentru ca să o luăm în serios. Guvernul tunisian a returnat recent 60 de milioane de euro din UE din cauza unor diferențe nespecificate. Înainte de a arunca mai mulți bani, trebuie să te uiți unde poți economisi bani.”

This post was last modified on nov. 1, 2023, 7:18 PM 19:18

Disqus Comments Loading...