Ligia Deca a vorbit in mod oficial despre initiativele foarte importante pe care vrea sa le puna in aplicare in scolile din toata Romania, iar asta pentru ca ministrul Educatiei a participat la un eveniment al Google cu privire la securitatea cibernetica, aceasta fiind o tema foarte importanta si pentru unitatile de invatamant.
Ligia Deca explica mai jos ca exista inclusiv fonduri prin PNRR pentru alfabetizare digitala, deci cresterea cunostintelor digitale pentru personalul din invatamant, iar mai multe detalii cu privire la ceea ce vrea sa faca ministrul Educatiei aveti explicat in mod oficial mai jos, chiar in acest moment.
“Devine din ce în ce mai important să investim în siguranța cibernetică. Am transmis, astăzi, la evenimentul „Securitate cibernetică: provocări și perspective”, organizat de Google România, că voi face tot ce este posibil ca siguranța cibernetică să fie parte din educația copiilor. Nu vorbim doar de existența, în profilul de formare al absolventului, a competenței digitale.
Inclusiv de siguranță cibernetică, și de includerea în programele școlare a acestei teme, ci și de ceea ce facem zi de zi, acasă și la școală, pentru a-i învăța pe copii cum să se protejeze de pericolele care pot exista în mediul online. Modernizarea infrastructurii educaționale, formarea a aproximativ 100.000 de cadre didactice în domeniul educației digitale integrate.
Si al tranziției digitale, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, vor susține alfabetizarea digitală, prevenirea dezinformării în spațiul online și educația pentru securitate cibernetică. Siguranța copiilor noștri, indiferent de tipul ei, depinde de fiecare din noi! Am vorbit astăzi, la evenimentul de lansare a „Ghidului utilizării în siguranță a internetului – Un internet mai sigur pentru toți elevii”, organizat de Salvați copiii România.
Nu doar despre importanța siguranței pe internet, ci și despre impactul puternic pe care îl pot avea comportamentele agresive în spațiul online. Indiferent de statut, agresivitatea în online afectează persoana vizată și, chiar dacă aceste comportamente se manifestă într-o lume pe care o numim „virtuală”, efectele lor pot fi cât se poate de reale.
Sunt recunoscătoare tuturor celor care contribuie la educarea copiilor noștri, pe de o parte, pentru a înțelege riscurile din spațiul online, pe de altă parte, pentru a-i ajuta să stăpânească instrumentele prin care pot reduce riscurile din mediul online. Prin educație, tehnologia poate fi un aliat în învățare!”
This post was last modified on nov. 1, 2023, 9:28 PM 21:28