X

Ministrul Sanatatii Vorbeste despre Constructia de Spitale Noi, Finantarea Sistemului de Sanatate

Ministrul Sanatatii a vorbit intr-un recent interviu televizat despre constructia de spitale noi si finantarea sistemului de sanatate din Romania, doua dintre principalele probleme cu care se confrunta tara noastra la ora actuala, si pe care el vrea sa le rezolve.

Ministrul Sanatatii da mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce se intampla, dar si ceea ce vrea sa faca pe viitor, pentru ca proiectele incepute deja sa fie duse la indeplinire, asa cum este si normal pentru ca ele sa si produca efectele dorite.


Cred ca nota pentru sistemul de sanatate din Romania e undeva intre 7 si 8, dar de multe ori nu nota este importanta, ci trendul, iar din punct de vedere al acestuia, suntem pe un trend crescator, iar daca toate proiectele pe care le-am initiat se vor face, atunci nota data de cetateni va fi mai buna.

Eu cred ca trecem clasa cu brio, trebuie sa tinem cont si de nivelul de finantare al sistemului de sanatate din Romania, ce ofera el in corelatie cu nivelul finantarii. Cred ca sistemul de sanatate din Romania, tinand cont de limitele finantarii, ofera pacientilor servicii satisfacatoare.

Cunosc povestea legata de spitale, din anul 2007, ea a inceput atunci, nu era guvernare PSD, ne-am trezit atunci cu 8 spitale regionale, o multime de alte spitale orasenesti si asa mai departe. Au fost peste 40 de studii de fezabilitate pe care le-am platit cu totii, care n-au mai ajuns la finalizare, dar asta e istorie.

Noi suntem mai pragmatici acum, construim spitale, ele au prins contur, si construim mai multe categorii de spitale. In primul rand cele regionale din Iasi, Cluj, Timisoara Craiova. Pentru toate 3 timp de un an de zile s-a terminat proiectul tehnic, care e foarte complex, care inseamna inclusiv obtinerea tuturor aprobarilor pentru construirea spitalelor.

In aceasta toamna va incepe probabil constructia la Iasi, apoi la Cluj si Craiova. Aceste spitale sunt cele din PNRR, care se construiesc, daca o sa ajungeti la Bistrita, de exemplu, sau la spitalul Agrippa Enescu, veti vedea ca acolo se construiesc spitalele, iar asta se intampla si in multe alte locuri.

This post was last modified on nov. 6, 2023, 12:53 PM 12:53

Disqus Comments Loading...