X

Italia Apara Acordul IMPORTANT al Giorgiei Meloni care Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia a intrat in defensiva si apara acordul foarte important al Giorgiei Meloni, care ajuta foarte mult aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in urma controverselor aparute dupa decizia de a crea centre pentru migranti in Albania, vicepremierul Antonio Tajani apara masura spunand ca ea este in conformitate cu normele legislative in vigoare in Uniunea Europeana.

Italia spune ca aceste centre pentur migranti nu sunt precum cele din Guantanamo Bay, ele urmand a primi pana la 3.000 de persoane pentru identificare si preluare de cereri de azil, totul in ideea de a degreva guvernul de la Roma de acest efort, iar aderarea Romaniei la Schengen poate fi ajutata, daca numarul migrantilor ilegali scade.

Italia actioneaza de una singura in problema migrantilor, asa cum face si Austria, dand vina pe Comisia Europeana pentru faptul ca nu-i ofera ajutor, insa deciziile sale de a incheia acorduri precum cel cu Albania, nu sunt vazute bine la Bruxelles si nu sunt aprobate, dar italienii sustin in continuare aderarea Romaniei la Schengen, indiferent de ceea ce spune UE.

“Este un acord care respectă toate regulile comunitare (UE) și internaționale. Nu este Guantanamo. Este un acord umanitar normal. Aceste centre, cu o capacitate de până la 3.000 de persoane, vor fi dedicate identificării și primirii migranților salvați în Marea Mediterană. Se preconizează că până în primăvara anului 2024, aceștia vor putea primi până la 36.000 de imigranți anual.

Gestionând atât procedurile inițiale, cât și cererile de azil și repatriere. Comisia Europeană a cerut Italiei detalii suplimentare despre acord. Deși Albania nu face parte din UE, Comisia nu a văzut similitudini îngrijorătoare între acest acord și cel încheiat de Regatul Unit cu Rwanda.”

This post was last modified on nov. 10, 2023, 11:09 AM 11:09

Disqus Comments Loading...