X

Germania: Olaf Scholz Confirma o Decizie Extrem de Surprinzatoare ce Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Germania confirma prin Olaf Scholz o decizie extrem de surprinzatoare, luata la nivel inalt de catre guvernul de la Berlin, iar asta deoarece cancelarul germani a declarat in cadrul unei intalniri a socializtilor europeni ca ia in calcul creare in Albania de centre pentru primirea migrantilor, care vor azil in Europa, tinandu-i departe de teritoriul sau.

Germania merge pe o strategie pusa in aplicare de catre Giorgia Meloni pentru Italia chiar saptamana aceasta, ea fiind criticata intens din cauza ei, insa Olaf Scholz pare sa fie in acelasi gand, iar aderarea Romaniei la Schengen poate fi ajutata serios, deoarece aceste masuri pot reduce presiunea pe spatiul fara controale la granitele interne.

Germania a avut pana recent o politica foarte relaxata privind imigratia, insa recentul asalt asupra Europei il forteaza pe Olaf Scholz sa regandeasca lucrurile, iar masurile de acest gen pot fi de mare ajutor pentru aderarea Romaniei la Schengen, pentru ca pana si Austria poate fi convinsa sa ne accepte, daca situatia redevine buna.

“În acest sens, vorbim de fapt despre o întrebare despre cum putem rezolva provocările și problemele împreună în familia europeană. Asemenea oferte, care au fost urmărite acolo, sunt posibile și cu toții ne vom uita la asta foarte atent. Rețineți că, în opinia noastră, Albania va deveni destul de curând membră a UE.

Ceea ce înseamnă că vorbim despre întrebarea cum putem rezolva împreună provocările. A fost nevoie de un curs european clar în politica migrației pentru a corecta lucrurile care nu au fost corecte în trecut (și) pentru a stabili un mecanism de solidaritate, astfel încât să nu fie fiecare țară singură să încerce să stăpânească singură provocările.”

This post was last modified on nov. 12, 2023, 6:52 PM 18:52

Disqus Comments Loading...