X

Președintele Volodimir Zelenski marchează aniversarea eliberării Khersonului și onorează eroii ucraineni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un discurs emoționant astăzi, marcând aniversarea eliberării orașului Kherson. El și-a exprimat recunoștința profundă față de toți cei care își amintesc cum populația orașului a rezistat ocupanților, așteptând întoarcerea steagului ucrainean și întâmpinând cu căldură soldații țării.

Președintele a mulțumit fiecărei persoane care a onorat astăzi memoria celor care și-au dat viața pentru libertatea Khersonului și a întregii națiuni.

Subliniind importanța memoriei colective, Zelenski a recunoscut rolul crucial al celor care au luptat pentru Ucraina și au salvat vieți. A apreciat, de asemenea, eforturile jurnaliștilor și ale cetățenilor care păstrează viu amintirea eliberării Khersonului și a curajului locuitorilor săi.

În ajunul acestei zile semnificative, președintele a semnat un decret pentru acordarea de distincții de stat soldaților și civililor care s-au distins în apărarea Khersonului. Acest decret onorează nu numai pe cei care au luptat pentru stat, dar și pe cei care au asistat în rezistență, au salvat vieți și continuă să o facă, demonstrând un curaj recunoscut acum pe plan mondial.

Mai mult, decretul aduce un omagiu oficialilor guvernamentali locali. Aceștia sunt oamenii care nu și-au abandonat comunitățile, au ajutat la apărarea împotriva ocupanților, au asistat în rezistență, au organizat asistență pentru cei neajutorați, au salvat copii de la deportare și au salvat oameni de terorul rusesc. În ciuda bombardamentelor constante și a atacurilor continue, ei continuă să salveze vieți.

Președintele Zelenski a încheiat discursul său exprimând mulțumirea și recunoștința pentru curajul și dedicarea tuturor celor implicați, atât pe front, cât și în sprijinirea comunităților de-a lungul liniei frontului. Mulțumirile sale se extind către fiecare persoană care rămâne și lucrează în aceste zone, demonstrând o reziliență și o devotare admirabile pentru Ucraina.

This post was last modified on nov. 11, 2023, 11:58 PM 23:58

Disqus Comments Loading...