Primul Elicopter BlackHawk al MAI a Ajuns in Romania, conform DSU

Primul Elicopter BlackHawk al MAI a Ajuns in Romania, conform DSU

Primul elicopter BlackHawk cumparat de catre Romania pentru interventii in situatii de urgenta, a aterizat deja la Inspectoratul General de Avtiatie al MAI, conform DSU Romania, acesta fiind unul dintre cele 7 achizitionate de catre tara noastra, in cadrul unui proiect special.

DSU Romania vorbeste mai jos despre acest proiect, in baza caruia gestionarea situatiilor de urgenta ar trebui sa fie realizata mai bine cu salvarea mai multor vieti omenesti, multumita acestor elicoptere special echipate pentru multe tipuri de interventii.

Primul elicopter BlackHawk, destinat gestionării situațiilor de urgență, a aterizat la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Ieri, 11 noiembrie 2023, la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI a fost livrat primul elicopter BlackHawk, achiziționat în cadrul proiectului european Viziune 2020.

Totodată, în săptămâna 13-19 noiembrie a.c. urmează să fie livrate încă 3 elicoptere iar, până la finalul anului să mai fie recepționate alte 3 aparate de zbor BlackHawk, dintre care, 2 destinate managementului situațiilor de urgență și 1 pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Precizăm că în perioada următoare, se va desfășura o ceremonie oficială, cu ocazia căreia vor fi prezentate aeronavele BlackHawk, care vor intra în dotarea flotei aeriene ale IGAV.

Reamintim faptul că Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat 7 elicoptere Blackhawk , aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situațiilor de urgență, 3 fiind configurate pentru operațiuni maritime și 3 pentru uscat, iar 1 elicopter a fost achiziționat pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.