Germania: Intalnirea CRUCIALA intre Scholz si Nehammer din Austria, pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Intalnirea CRUCIALA Scholz Nehammer Austria Aderarea Romaniei Schengen

Germania organizeaza o intalnirea cruciala pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece Olaf Scholz si Karl Nehammer vor avea discutii cu privire la felul in care trebuie rezolvata problema migratiei in Uniunea Europeana, ceea ce poate ajuta tara noastra sa adere la spatiul fara controale la frontierele externe, dar nu in 2023, ci in 2024.

Germania organizeaza aceasta intalnire la Berlin, la initiativa presedintelui Consiliului European, Charles Michel, iar acolo vor fi nu doar Olaf Scholz si Karl Nehammer, ci inclusiv premierii din Grecia, Belgia, Cipru, Lituania si Ungaria, problema migratiei fiind principala pe lista de discurii, dar extinderea UE va fi deasemenea discutata.

Germania ia in aceasta perioada in calcul diverse solutii pentru a reduce migratia pe teritoriul sau, o schimbare de strategie radicala in comparatie cu anii anteriori, iar cum aderarea Romaniei la Schengen in 2023 ar putea fi pusa in discutie in decembrie, intalnirea de astazi ar putea avea un impact major asupra sanselor noastre de a fi primiti.

“O  întâlnire informala a unui sfert dintre șefii de stat și de guvern din UE, luni seară, în capitala Germaniei. Pe lângă cancelarul Olaf Scholz și cancelarul federal Karl Nehammer, participă și primii miniștri ai Greciei, Belgiei, Ciprului, Lituaniei și Ungariei. Nu Olaf Scholz a lansat invitatiile, ci președintele Consiliului European, Charles Michel.

Tema politicii migrației va fi discutată acum din nou la Berlin în speranța că până la începutul anului vor putea fi găsite soluții cu Parlamentul European. Majoritatea șefilor de guvern se angajează să protejeze mai bine frontierele externe ale UE și doresc să construiască acolo centre de primire unde procedurile de azil pot fi procesate. De asemenea, sunt luate în considerare depozitele din țări terțe.”