Marcel Bolos: Eliminarea de Cheltuieli Bugetare si Strategia de Finantare pentru 2024

Marcel Bolos Eliminarea de Cheltuieli Bugetare si Strategia de Finantare pentru 2024

Marcel Bolos vorbeste in mod oficial despre strategia de finantare pentru anul 2024, iar asta pentru ca ministrul finantelor publice aduce in atentia tuturor romanilor faptul ca la ora actuala se lucreaza la bugetul pentru anul viitor, inclusiv cand vine vorba despre sursele de finantare pentru proiecte.

Marcel Bolos explica deasemenea mai jos ca se vor lua o serie de masuri pentru eliminarea cheltuielilor din bani publici, pentru a se proteja investitiile care trebuie sa fie facute in Romania in cursul anului 2024, mai multe detalii despre planurile pentru anul viitor fiind oferite mai jos acum.

“A devenit deja regulă ca în sâmbetele când nu merg la #Oradea pentru cursurile la Universitate, să ne strângem la Ministerul Finanţelor să ne punem la punct ideile. La fel s-a întâmplat și astăzi. Împreună cu Răducioiu al nostru, domnul Ștefan Nanu, directorul general al DG Trezorie și datorie publică, am discutat despre strategia de finanțare pe 2024, necesarul de finanțare, costuri de finanțare, datorie publică și piețe financiar-bancare.

Mulțumesc întregii echipe de aici, care este oricând pe baricade. Finanțele publice sunt complicate, dar frumoase, mai ales într-o perioadă deloc ușoară. Mai mult decât oricând, planificarea strategică necesită atenție la detalii și o abordare cu mintea limpede.

Eliminăm cheltuielile inutile din bani publici, pentru a proteja #investițiile care schimbă cu adevărat viața oamenilor. Felicit pe cei care au înțeles că trebuie să intrăm într-o stare de normalitate și să mergem pe calea aceasta a folosirii eficiente a fondurilor publice.

Am avut astăzi o discuție cu reprezentanții AOR – Asociația Orașelor din România, pe tema prevederilor OUG 90/2023, care impune un set de măsuri menite să asigure echilibrul bugetar.

Reamintesc că această măsura a apărut pentru a evita riscul să pierdem fonduri europene cu care construim drumuri, școli sau spitale. Pentru toți cei care au nelămuriri cu privire la prevederile Ordonanței, am pregătit și un ghid, care este disponibil pe site-ul Ministerul Finanţelor. Îl las și în comentarii.”