X

Ministrul Economiei: Intalnirea Importanta pentru Romania si Republica Moldova

Ministrul Economiei anunta o foarte importanta intalnire de ultima ora, atat pentru viitorul Romaniei, cat si viitorul Republicii Moldova, iar asta pentru ca in atentia romanilor din toata tara este adusa intrevederea dintre Ștefan-Radu Oprea si omologul sau moldovean, Dumitru Alaiba, care a avut loc la Bucuresti.

Ministrul Economiei explica mai jos pe ce s-au centrat discutiile dintre cei doi, iar asta deoarece vorbim despre masuri menite sa ajute economiile Romaniei si Republicii Moldova intr-o perioada extrem de dificila generata de catre razboiul din Ucraina, tara fiind deasemenea aproape de a initia procesul de aderare la UE.

“Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, a primit joi, 09 noiembrie a.c., la sediul central al instituției, vizita oficială a delegației Republicii Moldova, condusă de Viceprim-ministrul și Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova, Dumitru Alaiba, alături de care a fost prezent și Excelența Sa Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova în România.

Discuțiile au vizat consolidarea colaborării bilaterale în domeniul economic. Ministrul Ștefan-Radu Oprea a apreciat, în debutul întrevederii, legăturile trainice existente între România și Republica Moldova. În replică, Viceprim-ministrul Alaiba și-a exprimat recunoștința pentru tot sprijinul pe care România l-a acordat Republicii Moldova pentru a trece cu bine peste sezonul rece.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a salutat demersurile executivului de la Chișinău privind dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova și a precizat că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va împărtăși din expertiza sa în domeniile de competență, în cazul în care va fi solicitat. Totodată, demnitarul român a reiterat faptul că de la nivelul ministerului pe care îl conduce încurajează și investițiile în Republica Moldova și își dorește să contribuie la consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări.

Viceprim-ministrul și Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, domnul Dumitru Alaiba a subliniat faptul că Republica Moldova poate să ofere un spațiu prielnic pentru investiții din România, ținând cont de avantajul costurilor foarte atractive și de faptul că împărțim același spațiu lingvistic. În același timp demnitarul de la Chișinău a menționat necesitatea intensificării cooperării cu partenerii români pentru fluidizarea traficului la frontiere.

Ministrul Oprea a prezentat experiența pozitivă a României în ceea ce privește stimularea antreprenoriatului și a industriei prelucrătoare, inclusiv prin scheme de ajutor de stat dedicate, programul Start-Up Nation, precum și promovarea educației financiare și modificarea mentalității societale privind antreprenoriatul.”

This post was last modified on nov. 13, 2023, 9:30 PM 21:30

Disqus Comments Loading...