X

Ministrul Educatiei: Elevii din Romania in Centrul unui Anunt de Ultima Ora privind Scolile Tarii

Ministrul Educatiei aduce in atentia elevilor din toata Romania un foarte important anunt de ultima ora, iar asta pentru ca Ligia Deca pune in centrul sau acele scoli care au avut elevi participanti la Olimpiada Internationala de Astronomie, acolo unde ei au obtinut o serie de rezultate impresionante.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre rezultatele obtinute de catre elevi, ei reusind sa obtina o medaliue de aur, doua de argint si doua de bronz, performante extrem de importante pentru tara noastra, care confirma faptul ca exista scoli in care materia este predata in mod corect elevilor la ore.

“O medalie de aur, două de argint și două de bronz pentru România, la Olimpiada Internațională de Astronomie, ediția 27, care se desfășoară la Beijing, în perioada 6-14 noiembrie. Echipa României a fost formată din cinci elevi, trei juniori și doi seniori, respectiv un elev invitat special, medaliat cu aur la ediția anterioară, conform regulamentului olimpiadei. Țara noastră a obținut următoarele rezultate.

Medalie de aur, premiul special pentru cel mai bun concurent la proba teoretică și învingător absolut, Dragomir Andrei-Darius, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, clasa a 12-a (senior); Două medalii de argint: Mendelsohn Mendel Emanuel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, clasa a 11-a (senior); Ciocârlan David, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, clasa a 11-a (invitat senior).

Două medalii de bronz: Bichir Teodor, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, clasa a 10-a (junior); Pașca Nectarie, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, județ Cluj. Clasa a 10-a (junior); Un certificat de participare: Palaghianu David, Colegiul Național Ștefan Cel Mare, Suceava, clasa a 9-a (junior). Echipa României a fost coordonată de către domnul Petru CRĂCIUN,

Inspector școlar general adjunct la ISJ Suceava, doamna Elisabeta Ana NAGHI, inspector în cadrul Ministerului Educației, ambii membri ai juriului olimpiadei. Felicitări tuturor! Recunoștință celor ce susțin performața în educație! În cadrul olimpiadei s-au desfășurat trei probe: O probă teoretică de 4 ore, care a presupus rezolvarea a 5 până la 7 probleme de astronomie, în funcție de categoria la care s-a participat (junori sau seniori).

O probă practică de observare a cerului noaptea, pe hartă mută și cu ajutorul telescopului, cu o durată de 30 de minute, respectiv 20 de minute/participant; O probă practică de analiză de date, care a presupus interpretarea de date din observații realizate pentru meteoriți, asteroizi și stele, respectiv construcții de grafice pe baza datelor tabelare în diverse coordonate, cerințele fiind cuprinse în câte 2 probleme lungi pentru fiecare categorie (juniori sau seniori).”

This post was last modified on nov. 13, 2023, 5:38 PM 17:38

Disqus Comments Loading...