X

ONU Acuză Israel de Bombardarea unui Sediu din Fâșia Gaza

Un sediu al Organizației Națiunilor Unite din Gaza, pentru ajutarea refugiatilor(UNRWA), a suferit daune semnificative după ce a fost lovit de un atac naval israelian în Rafah, în sudul Gaza, duminică, a declarat organizația.

Din fericire, nu au existat victime, deoarece personalul internațional al ONU părăsise clădirea cu 90 de minute înainte de atac, conform unei declarații emise de UNRWA luni.

UNRWA a precizat că coordonatele sediului – o casă de oaspeți pentru personalul internațional – au fost comunicate de două ori, inclusiv pe 10 noiembrie.

„Acest atac recent este doar un alt indiciu că niciun loc din Gaza nu este în siguranță. Nici nordul, nici zonele centrale și nici sudul. Disprețul față de protecția infrastructurii civile, inclusiv facilitățile ONU, spitalele, școlile, adăposturile și locurile de cult, este o dovadă a nivelului de groază în care trăiesc civilii din Gaza în fiecare zi,” a declarat Philippe Lazzarini, Comisarul General al UNRWA.

Peste 60 de facilități ale UNRWA, majoritatea școli ce adăpostesc mii de civili, au înregistrat daune colaterale sau directe.

Aproximativ 70% din facilitățile afectate se aflau la sud de Wadi Gaza, în zonele centrale și sudice, inclusiv Rafah și Khan Younis, unde Forțele de Apărare ale Israelului au instruit civilii din nordul Gaza și orașul Gaza să se mute.

CNN urmează să contacteze Forțele de Apărare ale Israelului pentru un răspuns la declarația UNRWA privind atacul asupra Rafah.

This post was last modified on nov. 13, 2023, 11:55 AM 11:55

Disqus Comments Loading...