X

Spania are Vesti Bune, Cat Ajuta ele Aderarea Romaniei la Schengen in 2023

Ministrul interimar al Internelor din Spania, Fernando Grande-Marlaska, a făcut o declarație marți în cadrul sesiunii plenare a Senatului, în timpul sesiunii de control al Guvernului, afirmând că volumul intrărilor neregulate ale migranților în Spania “nu este rău”.

Marlaska a menționat că, în cazul a 90.000 de intrări neregulate în cinci ani, situația nu este alarmantă. El a făcut o comparație cu Italia, unde s-au înregistrat 150.000 de intrări neregulate doar în acest an, subliniind astfel contextul mai larg al migrației în Europa.

Sergio Ramos, senatorul Partidului Popular (PP), a interpelat ministrul cu privire la măsurile de prevenire adoptate de Ministerul de Interne pentru a încerca să evite afluxul de imigranți care sosesc în Insulele Canare.

Ramos a susținut că, în timpul mandatului lui Marlaska, au fost înregistrate 90.000 de intrări neregulate de migranți în Spania, depășind criza cayucos din 2006 în arhipelagul Canar.

Răspunzând acuzațiilor, Marlaska a subliniat că “politica de imigrație nu se rezumă la apăsarea unor butoane magice”, menționând că, în acești cinci ani, Guvernul a lucrat pe aspecte de origine și tranzit.

A evidențiat eforturile de cooperare, lupta împotriva imigrației neregulate, demontarea mafiei, acțiunile poliției civile și naționale în țări precum Mauritania, Senegal, Gambia și schimbul de informații cu Marocul.

Senatorul PP a replicat, numind Atlanticul “un cimitir pentru africani” și estimând numărul deceselor la 4.000 în încercările de a ajunge pe coasta spaniolă. Marlaska l-a acuzat pe Ramos de demagogie și i-a reproșat exploatarea “a 4.000 de morți nefericiți” pe ruta Insulelor Canare.

El a adăugat că, până în prezent, în 2023, au fost evitate peste 17.000 de intrări și ieșiri neregulate, ceea ce reprezintă salvarea de vieți și a subliniat lupta împotriva mafiilor care expun migranții la aceste condiții periculoase.

This post was last modified on nov. 13, 2023, 11:22 AM 11:22

Disqus Comments Loading...