X

Aderarea Romaniei la Schengen in PERICOL, Anuntul de ULTIMA ORA cu Vesti Extrem de Proaste

Aderarea Romaniei la Schengen este in pericol, nesiguranta privind posibila acceptare a tarii noastre in acest sistem fiind in crestere in aceasta perioada, iar asta pentru ca noi date publicate de catre FRONTEX, aduc in atentie faptul ca numarul migrantilor ileglai care au ajuns in UE in 2023 a crescut extrem de mult fata de anul 2022.

Aderarea Romaniei la Schengen depinde intr-o foarte mare masura de limitarea masiva a numarului de treceri ilegale ale frontierelor statelor UE, iar in momentul de fata situatia se apropie de cea din 2015, cand s-au inregistrat niveluri record de imigratie ilegala, lucrurile fiind foate proaste inclusiv pentru tara noastra, din pacate.

Aderarea Romaniei la Schengen este sustinuta de catre multe state din interiorul UE, insa Spatiul Schengen se afla sub o presiune uriasa, iar atat timp cat migratia ilegala va continua la niveluri ridicate, inclusiv pe ruta Balcanica, a doua cea mai activa, tara noastra are sanse mici de a intra in acest sistem in 2023 sau 2024.

“Numărul de detecții de treceri neregulate a frontierei la frontierele externe ale UE a crescut cu 18% în primele zece luni ale anului 2023 la aproape 331 600, cel mai mare total din perioada din 2015, conform calculelor preliminare. Ruta Africii de Vest a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de treceri neregulate, care aproape s-a dublat în acest an până la peste 27 700.

Acesta este cel mai mare total pentru această rută migratorie de când Frontex a început să colecteze date în 2009. Numărul de sosiri ( 13 000) în octombrie a fost, de asemenea, cel mai mare total lunar înregistrat. În perioada ianuarie-octombrie, ruta Balcanilor de Vest, a doua cea mai activă rută, cu peste 97 300 de detecții, a înregistrat o scădere de 22%.”

This post was last modified on nov. 17, 2023, 11:52 AM 11:52

Disqus Comments Loading...