X

Ministrul Sanatatii: Informarea de ULTIMA ORA pentru Sistemul Medical, Decizii Luate pentru Romani

Ministrul Sanatatii le aduce romanilor in atentie o informare de ultima ora cu modificari pentru sistemul medical din Romania, iar asta deoarece Alexandru Rafila vorbeste despre organizarea concursului pentru intrare in Rezidentiat pentru mai multe discipline medicale, iar mai multe detalii puteti vedea mai jos.

Ministrul Sanatatii explica in mod oficial mai jos ce fel de masuri adiacente sunt luate pentru Romania, iar asta deoarece Alexandru Rafila vrea sa le ofere oamenilor servicii medicale de cea mai buna calitate, ceva ce desigur ca nu este usor de realizat, dar ceva ce merita sa fie in atentia oamenilor acum.

“Ministerul Sănătății va organiza duminică, 19 noiembrie 2023, concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 10.194 de candidați.

Dintre aceștia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară și 2.130 pentru domeniul farmacie. Candidații au la dispoziție 4.327 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară și 412 locuri și posturi pentru farmacie. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în centrul universitar respectiv.

Se aprobă Normele metodologice privind introducerea pe piață a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro și înregistrarea operatorilor economici în Baza europeană de date referitoare la dispozitivele medicale (Eudamed), precum și în baza națională de date și de derogare de la procedurile de evaluare a conformității, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, denumită în continuare ANMDMR, este autoritatea competentă în sensul dispozițiilor art. 16 alin. (4) și ale art. 28 alin. (6) și (8) din Regulamentul (UE) 2017/746 al Parlamentului European și al Consiliului din 5 aprilie 2017 privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro și de abrogare a Directivei 98/79/CE și a Deciziei 2010/227/UE a Comisiei.

Este o cifră importantă, resursele alocate sunt şi ele importante, 2,5 miliarde de lei alocate pentru tratamentul şi monitorizarea acestei boli în România, aproape 1,5 milioane de pacienţi şi este clar că discutăm despre o problemă care trebuie să facă obiectul politicilor de sănătate. Consumăm foarte mulţi carbohidraţi şi grăsimi saturate, lucrul ăsta în mod evident duce la tulburări metabolice şi până la urmă diabetul reprezintă o tulburare metabolică profundă care netratată duce la complicaţii şi la deces.”

This post was last modified on nov. 17, 2023, 1:16 PM 13:16

Disqus Comments Loading...