Ministrul Educatiei: Hotararea de ULTIMA ORA pentru Elevii din Romania, Anuntata Oficial

Ministrul Educatiei Hotararea ULTIMA ORA Elevii Romania Anuntata Oficial

Ministrul Educatiei confirma in mod oficial o hotarare de ultima ora pentru elevii din toata Romania, iar asta pentru ca in atentia elevilor este adus faptul ca se vor modifica sumele alocate pentru transport, Ligia Deca ascultand cererile consiliilor judetene din toat atara, care trebuie sa achite aceste sume.

Ministrul Educatiei explica in mod oficial mai jos ceea ce se intampla din acest punct de vedere, iar asta pentru ca elevilor din Romania le este usurata deplasarea, indiferent unde anume urmeaza sa faca acest lucru, ceea ce este o veste excelenta pentru extrem de multa lume in momentul de fata.

“Din solicitările de clarificări formulate de consiliilor județene, adresate Ministerului Educației, cu privire la punerea în aplicare a prevederilor legale de mai sus, ca urmare a refuzului Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice de acordare a avizului conform hotărârilor consiliilor județene pentru stabilirea valorii unitare lei/kilometru aferentă sumei forfetare.

Prevăzută la art. 4 alin. (3) din Anexa 2 la H.G. nr. 810/2023, a reieșit necesitatea consultării Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv a ANRSC. Ca urmare a discuțiilor desfășurate la nivel de ministru, între Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Educației, și a celor purtate la reuniunea tehnică de lucru de la ANRSC.

Respectiv din informațiile transmise de consiliile județene Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, a rezultat situația de fapt existentă la nivel național, referitoare la asigurarea serviciilor publice de transport public județean, după cum urmează: a. În 28 de județe au fost atribuite contracte de delegare a gestiunii și pot fi decontate serviciile prestate de operatorii de transport.

De către inspectoratele școlare/direcțiile județene de învățământ preuniversitar, prin bugetul Ministerului Educației. b. În 13 județe nu se asigură servicii publice de transport rutier județean, pe bază de contracte de delegare atribuite în condițiile Regulamentului CE nr. 1370/2007 și a legislației în domeniul achizițiilor publice, respectiv în județele: Argeș, Botoșani, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu.

Harghita, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, din care: în județele Giurgiu, Teleorman și Timiș nu se asigură sub nicio formă serviciul public de transport rutier județean; în județele Argeș, Botoșani, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova și Suceava serviciul se efectuează prin licențe de traseu emise de consiliul județean, dar nu întrunește condițiile legale de serviciu public de transport rutier. De altfel, aceste aspecte au fost transmise de către ANRSC Ministerului Educației și prin adresa nr. 984399/19.10.2023.”