X

Aderarea Romaniei la Schengen si Masurile Radicale Cerute din Bulgaria pentru 2023

Aderarea Romaniei la Schengen este in momentul de fata suspendata in aer, dupa ce Karl Nehammer a decis ca este mai oportun sa continue sa ne blocheze intrarea, decat sa o permita, insa din Bulgaria vine o cerere pentru aplicarea unor masuri radicale in vederea aderarii, ceva ce ar surprinde foarte multe cancelarii europene.

Aderarea Romaniei la Schengen ar trebui sa fie facuta prin santajarea Austriei, conform europarlamentarului bulgar Peter Vitanov, el cerand deschiderea granitelor, cel putin dintre tarile noastre, pentru a da un semnal foarte clar catre Bruxelles ca refuzul lui Karl Nehammer trebuie sa fie schimbat cu prioritate in 2023.

Aderarea Romaniei la Schengen are sanse foarte mici de a se realiza in 2023, iar asta pentru ca nu exista vreo sansa reala ca atitudinea lui Karl Nehammer sa sufere vreo modificare, in ciuda insistentelor venite chiar din diverse cancelarii europene, deci ramane de vazut ce se va intampla la Consiliul JAI din decembrie 2023, ultima sansa pe anul acesta.

“Ar trebui să facem ceva. Ar trebui să nu ne mai plângem și să începem să facem ceva. Poate ar trebui să luăm în considerare posibilitatea de a deschide granițele, dacă nu suntem acceptați în acest spațiu economic. Pentru că, să fim sinceri, anul viitor vor avea loc alegeri europene și nicio țară nu își va permite să își schimbe politica de migrație.

Mai ales cu această presiune uriașă venită dinspre Orientul Mijlociu, inclusiv dinspre Turcia. Nu sunt foarte optimist. Din păcate, la începutul acestui an ne bazam pe președinția spaniolă pentru a rezolva această problemă. Dar, din păcate, acum lucrurile nu mai sunt atât de optimiste și nu mă aștept să fim primiți în Schengen.”

This post was last modified on nov. 20, 2023, 12:24 PM 12:24

Disqus Comments Loading...