X

Armata Romana: 3 Anunturi Oficiale privind Militarii, Actiunile Importante Derulate

Armata Romana a decis sa transmita 3 anunturi oficiale de ultima ora cu privire la actiunile militarilor din Romania, iar asta pentru ca in atentia tuturor oamenilor este adusa, in primul rand, competitia Gemina, cea la care au participat militarii din Divizia 4 de infanterie, cu toate detaliile oferite acum mai jos.

Armata Romana vorbeste deasemenea si despre Detasamentul EUTM RCA, care urmeaza sa participe in cadrul unei misiuni a Uniunii Europene in Republica Centrafricana, separat fiind vorba si despre o companie de militari care isi desfasoara activitatea in cadrul operatiei NATO KFRO din Balcanii de Vest.

Competiția intitulată „Cel mai bun pluton de infanterie” cuprinde probe menite să le testeze militarilor abilităţile şi deprinderile în situaţii tactice probabile într-un mediu operational. Au participat cele mai bune plutoane de infanterie din marile unităţi şi unităţi din Divizia 4 Infanterie „Gemina”. Pe lângă perfecționarea aptitudinilor, activitatea urmărește și legarea relațiilor de colaborare dintre participanți, astfel fiind ridicat nivelul de coeziune între structurile marii unități.

Etapa s-a desfășurat în perioada 14-16 noiembrie, în garnizoana Iași. Aceasta a cuprins diferite probe care au testat aptitudinile fizice și psihice ale participanților, precum deplasarea rapidă în teren variat pe distanta de 3000 m, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu și tragere cu armament ușor de infanterie.

Cea mai solicitantă probă însă, a fost cea de specialitate, care a constat în executarea unui marș tactic pe o distanță de 10 kilometri, unde plutoanele au trebuit să rezolve diferite situații tactice. Premierea competiției se va desfășura la sediul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, la o dată ulterioară. Felicitări tuturor participanților! Detașamentul de Protecție a Forței EUTM RCA.

Structură generată de Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”, se pregătește pentru participarea la o misiune sub egida EU Training Mission în Republica Centrafricană, în perioada decembrie 2023 – iulie 2024. În aceste zile, înainte de a fi dislocați în teatrul de operații, militarii au parcurs un exercițiu de tip MRE – Mission Rehearsal Exercise, care are ca scop validarea nivelului de pregătire dobândit.

Detașamentul vânătorilor de munte se va alătura celor aproximativ 900 de militari ai Armatei României, care continuă tradiția și poartă cu mândrie drapelul tricolor în teatrele de operații și misiuni în afara teritoriului național.  Compania românească destinată rezervei strategice de forțe își continuă misiunea în cadrul operației NATO KFOR din Balcanii de Vest. Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte „Black Vipers”, alături de partenerii britanici, acționează în vederea îndeplinirii unei game complexe de misiuni, materializate prin executarea patrulelor în zona de responsabilitate.”

This post was last modified on nov. 20, 2023, 12:37 PM 12:37

Disqus Comments Loading...