X

Ministrul Sanatatii: Solutiile de Ultima Ora pentru Protestele din Toata Romania

Ministrul Sanatatii vorbeste in mod oficial despre solutiile de ultima ora pentru protestele care au loc in toata Romania, angajati din sistemul de sanatate fiind nemultumiti de situatia economica actuala, iar Alexandru Rafila ofera mai jos cateva informatii cu privire la solutiile care pot fi aplicate in aceasta situatie.

Ministrul Sanatatii vorbeste despre rezolvarea unora dintre revendicari prin intermediul unor modificari legislative facute la nivelul Parlamentului Romaniei, dar si despre solutii pentru viitor, care ar putea fi luate de catre Guvernul Romaniei, pentru ca situatia sa fie substantial imbunatatita mai rapid.

“O criza economia, prin care trece si Romania, alaturi de alte tari, nu este poate cel mai bun moment in care poti sa rezolvi foarte multe revendicari. Ceea ce ati observat a fost legat de faptul ca au inceput proteste la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Revendicarile lor au fost rezolvate prin legea adoptata in Parlamentul Romaniei.

Ulterior angajatii din sector si din minister au solicitat un tratament egal, iar din acest punct de vedere nu pot sa inteleg ca revendicarile lor sunt bazate pe o chestiune de principiu, pe care trebuie sa o intelegem, respectiv sistemul de sanatate, fie ca discutam despre administrarea lui, sau despre asigurarile de sanatate, trebuie privit in intregul lui si probabil ca de aici a plecat nemultumirea.

Ceea ce pot sa spun, este ca am luat contact cu sindicale relevante, care reprezinta angajati ai directiilor de sanatate publica, miercuri vom avea o intalnire la sediul ministerului, pentru a putea propune solutii aplicabile. E foarte important de inteles ca in acest context economic dificil, solutiile trebuie sa fie aplicabile, nu utopice, dar si un calendar pentru rezolvarea lor.

Sunt convins ca pe calea dialogului, pe calea transparentei si a unei bune credinte in abordare, putem sa ajungem impreuna, iar Guvernul Romaniei sa actioneze intr-un asa fel incat aceste nemultumiri care, cum spuneam, nu pot sa nu le consider justificate, vor avea o solutie undeva in cursul perioadei urmatoare in Romania.

Nu vreau sa intru in discutii extensive. Se intampla uneori ca atunci cand satisfacti revendicarile unei categorii, sa existe alta care sa aiba revendicari similare. Vom vedea, pana la urma decizia a fost luata la nivelul Parlamentului, nu a Guvernului. A fost vorba despre modificarea unei legi, care a permis acest lucru, vom incerca sa gasim o solutie care sa fie si rationala si aplicabila, in acelasi timp.” a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

This post was last modified on nov. 20, 2023, 1:11 PM 13:11

Disqus Comments Loading...