X

Ministrul Apararii: Anuntul privind Armata Romana, Actiunea Desfasurata

Ministrul Apararii transmite in mod oficial un anunt de ultima ora cu privire la Armata Romana, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a oamenilor ceea ce a facut in cursul zilei de ieri, cand a vizitat militarii care participa la misiunea EUFOR ALTEHA, din Bosnia si Hertegovina, iar mai jos aveti toate detaliile.

Ministrul Apararii a discutat cu militarii care au fost trimisi de catre Romania pentru a face parte din aceasta operatiune foarte importanta, iar asta pentru ca este nevoie de implicarea Uniunii Europene pentru ca siguranta si stabilitatea sa fie asigurate in aceasta regiune a Europei in perioada urmatoare.

“Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit luni, 20 noiembrie, în Camp Butmir din Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, cu militarii români participanți la misiunea Uniunii Europene EUFOR ALTHEA. Programul conducerii MApN a inclus întrevederi cu comandantul forței UE din acest teatru de operații, generalul-maior Helmut Habermayer, și cu comandantul Comandamentului NATO din Sarajevo.

Generalul de brigadă Pamela McGaha. Discuțiile au vizat situația de securitate din Bosnia și Herțegovina și perspectivele de viitor privind prezența militarilor români în cadrul NATO KFOR și EUFOR ALTHEA. „Stabilitatea regiunii Balcanilor de Vest rămâne o prioritate pentru România, aceasta fiind de importanță strategică pentru securitatea euro-atlantică.

Implicarea operațională a României în această regiune, atât în cadrul misiunii NATO KFOR cât și în cadrul misiunii UE EUFOR ALTHEA reprezintă o dovadă a angajamentului nostru ferm în Balcani”, a reiterat ministrul apărării în cadrul discuțiilor oficiale. Ministrul Tîlvăr a evidențiat contribuția importantă a țării noastre cu personal și tehnică militară la asigurarea unui mediu de securitate sigur și stabil în Bosnia și Herțegovina.

Inclusiv prin recenta desfășurare a unei companii de infanterie din rezerva intermediară de forțe, solicitată de comandantul operației EUFOR. „România este unul dintre principalii contributori la EUFOR ALTHEA, având dislocați în teatru peste 400 de militari. Rămânem ferm angajați în cadrul acestei operații, care are un rol-cheie în sprijinirea autorităților locale în menținerea unui mediu stabil și sigur”, a arătat Angel Tîlvăr.

Generalul Daniel Petrescu a evidențiat contribuția armatei la respectarea angajamentelor asumate de țara noastră, pentru păstrarea unui climat de stabilitate in Balcani, atât prin participarea la misiuni și operații ale NATO și UE, cât și prin menținerea standardelor profesionale cu care aliații și partenerii au fost obișnuiți. „În Bosnia și Herțegovina, militarii români reprezintă una dintre cele mai lungi prezențe în efortul internațional pentru securitate și una dintre cele mai vizibile prezențe ale forței Uniunii Europene în acest stat.”

This post was last modified on nov. 23, 2023, 12:20 AM 00:20

Disqus Comments Loading...