X

Spania: Hotararea lui Sanchez Respecta Promisiunea pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Spania se tine de cuvant, iar Pedro Sanchez isi respecta promisiunea vis-a-vis de Romania si aderarea la Schengen, premierul spaniol afirmand acum cateva luni ca va fi un avocat al intrarii tarii noastre in sistem, iar acum vedem ca guvernul de la Madrid este dispus sa puna pe agenda Consiliului JAI din decembrie dosarul aderarii tarii noastre.

Spania urmeaza sa aduca in discutie la 1 decembrie aceasta problema, cand ambasadorii statelor Uniunii Europene va avea loc, atunci urmand a fi stabilita si agenda Consiliului JAI, iar guvernul lui Pedro Sanchez vrea ca dosarul de aderare al Romaniei la Schengen sa fie votat iar, dar conform europarlamentarului Victor Negrescu, sansele noastre sunt mici.

Spania nu poate forta Austria si Olanda sa permita aderarea Romaniei la Schengen, sau a Bulgariei, dar votarea dosarului in decembrie ar putea oferi tarii noastre o noua sansa la aderare, sau la atacarea veto-ului pe care Karl Nehammer ar dori sa il dea si atunci, asa ca ramane sa vedem cum se vor desfasura lucrurile, in final.

“Este foarte bine că subiectul Schengen rămâne sus pe agenda europeană şi că preşedinţia spaniolă la Consiliul Uniunii Europene se ţine de cuvânt, fixând o dată pentru această discuţie, însă forma finală a agendei urează să fie setată în data de 1 decembrie, când are loc reuniunea Ambasadorilor statelor UE. Atunci se face agenda consiliului JAI.

România îndeplineşte toate criterii aşa că trebuie să forţăm acest lucru, fiind în acelaşi timp ponderaţi, echilibraţi, pentru că şansele de a reuşi anul acesta cred eu că sunt mai mici decât anul trecut dar trebuie să ne jucăm cartea până în ultimul moment şi faptul că e pe ordinea de zi ne ajută.”

This post was last modified on nov. 23, 2023, 12:20 AM 00:20

Disqus Comments Loading...