X

Austria: Anunt de Ultima Ora al Vienei Inaintea Votului pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria face prin ministru de externe de la Viena, Alexander Schallenberg, un anunt de ultima ora inainte de votul nou pentru aderarea Romaniei la Schengen, care ar urma sa aiba loc in decembrie 2023, iar ceea ce ne spune oficialul din guvernul lui Karl Nehammer nu ar trebui sa ne aduca prea multa bucurie, din pacate pentru noi.

Austria spune ca nu va renunta la veto-ul din decembrie 2022, iar asta pentru ca exista in continuare probleme in ceea ce priveste migratia ilegala si numarul mari de cereri de azil, deci aderarea Romaniei la Schengen va ramane in continuare blocata, ceea ce reprezinta o problema extrem de mare pentru tara noastra.

Austria a dat in repetate randuri de inteles ca nu este dispusa sa renunte la veto-ul impotriva Romaniei si Bulgariei pentru aderarea la Schengen, Schallenberg afirmand iar ca decizia are legatura cu UE si sistemul sau de azil, nu cu tarile in sine, dar in final noi tot ramanem in afara sistemului fara controale la granitele interne.

“Ceea ce ne dorim este un sistem care să ne ofere securitate. Ne angajăm activ pentru un sistem Schengen funcțional. UE are nevoie urgentă de o politică de azil și migrație care să fie demnă de acest nume. Odată ajuns la compromisul privind azilul, un prim pas a fost făcut acum. Acum este timpul să implementăm măsurile.

Si să reducem semnificativ numărul cererilor de azil pe termen lung. Vetoul Austriei împotriva aderării la Schengen a Bulgariei și României nu a fost îndreptat împotriva acestor țări, ci împotriva unui sistem disfuncțional. Este nevoie de un sistem Schengen funcțional și de o politică eficientă de azil și migrație în UE.”

This post was last modified on nov. 22, 2023, 7:33 PM 19:33

Disqus Comments Loading...