Ministrul Educatiei vorbeste in mod oficial despre o noua intalnire foarte importanta pentru elevii si scolile din toata Romania, iar asta pentru ca in atentia romanilor aduce intrevederea avuta cu noul ambasador al Elvetiei in Romania, discutand cu el despre cooperarea dintre tari, din domeniul educatiei.
Ministrul Educatiei detaliaza mai jos ceea ce a vorbit cu ambasadorul elvetian, iar separat de asta, ne aduce in atentie un eveniment desfasurat la un liceu din Bucuresti, el avand in centru o initiativa a companiei Google, si mai multe detalii despre ceea ce s-a intamplat acolo, puteti citi acum mai jos.
“Am primit, astăzi, vizita noului ambasador al Confederației Elvețiene în România, E.S. domnul Massimo Baggi, prilej cu care ambele părți au reiterat interesul pentru cooperarea bilaterală în domeniul educației. Discuțiile s-au concentrat pe cooperarea în domeniul învățământului profesional și tehnic, domeniu de referință al sistemului de educație elvețian, care constituie totodată o arie majoră a cooperării bilaterale între cele două părți.
România beneficiind de sprijin financiar și tehnic din partea Elveției pentru dezvoltarea învățământului dual. În cadrul întrevederii au fost agreați pașii următori pentru definirea coordonatelor strategice ale „Programului privind învățământul dual” finanțat de Elveția și implementat în strânsă colaborare cu Ministerului Educației. Programul va avea o contribuție importantă la dezvoltarea învățământului dual în România în liniile trasate de noua Lege a învățământului preuniversitar.
Prin pilotarea unui model axat pe nivelul 5 de calificare, element esențial în tranziția de la învățământul secundar și respectiv, terțiar non-universitar, la cel universitar, pentru asigurarea unui parcurs complet de educație și formare în sistem dual. Sper ca buna colaborare să continue, în beneficiul ambelor sisteme de educație! Astăzi, am participat la evenimentul „The Girls Code”, organizat de Google alături de ADFABER.org, în cadrul inițiativei Breaking Barriers.
Acest eveniment, desfășurat la Colegiul Național „Spiru Haret” din București s-a concentrat pe necesitatea creșterii implicării fetelor și femeilor în știință și tehnologie. Am vorbit despre importanța educației digitale și nevoia ca femeile să fie implicate activ în fiecare aspect legat de rezolvarea problemelor societății. Am subliniat și una dintre țintele C.15 din PNRR, care vizează formarea a cel puțin 100.000 de cadre didactice în educația digitală și tranziția către domeniul digital.
Un alt subiect a fost implementarea Programului Național de Sprijinire a Învățării Științelor Exacte, a Ingineriei și Matematicii (PNSTIM), care își propune să dezvolte programe multidisciplinare, respectiv să investească în laboratoare și echipamente, să faciliteze mobilitatea în programele de studiu și să acorde burse studenților din aceste domenii.”
This post was last modified on nov. 22, 2023, 11:47 PM 23:47