Coronavirus provoacă probleme majore pentru oameni chiar si la multi ani după infectare, conform unui studiu nou publicat recent în “The Lancet Respiratory Medicine” arată că mai mult de jumătate dintre persoanele care se recuperează de la Coronavirus continuă să prezinte unele simptome chiar și după trei ani de la infectare.
Coronavirus, în urma analizării a 1.359 de pacienți din China, cercetătorii au descoperit că 54% dintre ei încă manifestau cel puțin un simptom la trei ani după contractarea virusului, conform unui comunicat de presă.
Simptomele întâlnite erau, în majoritatea cazurilor, de severitate ușoară până la moderată. Cercetătorii de la Spitalul de Prietenie China-Japonia din Beijing au constatat, de asemenea, că pacienții cu Coronavirus de lungă durată aveau un risc mai mare de a dezvolta pneumonie sau de a se reinfecta cu varianta omicron a Coronavirus.
În rândul persoanelor cu Coronavirus de lungă durată care s-au reinfectat cu omicron, cercetătorii au observat că 62% au experimentat simptome noi sau agravate, comparativ cu 41% dintre cei care nu au avut Coronavirus de lungă durată. Cu toate acestea, funcția pulmonară a pacienților cu simptome persistente nu a fost considerată mai rea în comparație cu cei care nu au avut infecție.
“Majoritatea pacienților cu Coronavirus sever au arătat o recuperare semnificativă a organelor, dar peste jumătate dintre ei au prezentat simptome persistente.” “Deși funcția organelor supraviețuitorilor Coronavirus s-a recuperat în timp, cei cu simptome severe de Coronavirus de lungă durată, funcție anormală a organelor sau mobilitate limitată necesită o atenție urgentă în practica clinică și cercetarea viitoare,” au scris autorii studiului.
Pacienții, care au fost externați de la Spitalul Jinyintan din Wuhan între ianuarie și mai 2020, au fost evaluați la intervale de șase luni, un an și doi ani după testarea pozitivă pentru Coronavirus.
Coronavirus, conform evaluărilor de trei ani care s-au bazat pe chestionare față-în-față,dar si un test de mers de șase minute și teste de laborator. Dr. Marc Siegel, profesor clinic de medicină la NYU Langone Medical Center și colaborator medical la Fox News, nu a fost implicat în studiu, dar a împărtășit reacția sa la constatări.
“Aceasta a fost o cercetare amplă la peste 1.000 de pacienți, cu o monitorizare atentă,”. “Majoritatea pacienților cu COVID-19 sever au arătat o recuperare semnificativă a organelor, dar peste jumătate dintre ei au prezentat simptome persistente.” Vaccinarea și administrarea dozelor de rapel scad riscul de simptome persistente, a adăugat medicul.
“Acest studiu evidențiază problema enormă a simptomelor pe termen lung ale Coronavirus care persistă, dar subliniază, de asemenea, nevoia unei definiții mai clare a Coronavirus-ului de lungă durată,” a remarcat Siegel.
This post was last modified on nov. 25, 2023, 9:23 PM 21:23