X

Marcel Bolos: Decizii de ULTIMA ORA privind Problemele cu care se Confrunta Romania

Marcel Bolos vorbeste in mod oficial mai jos despre ceea ce se intampla in momentul de fata cu probemele serioase cu care se confrunta Guvernul din punct de vedere al bugetului, pentru ca este nevoie de fonduri suplimentare pentru a multumi sindicatele din sanatate, care protesteaza in Romania.

Marcel Bolos vorbeste deasemenea inclusiv despre cresterea salariilor profesorilor din toata Romania, despre finantarea de proiecte de investii, dar si despre ceea ce trebuie facut pentru a acoperi nevoile bugetare in 2024.

“Aici trebuie să așteptăm bugetul pentru anul 2024, să finalizăm, cum am menționat, bugetul pentru anul 2024. Cu toții ne dorim ca să alocăm cât mai mulți bani pentru cheltuielile cu salariile și drepturile de asistență socială și pensii. Dar, totuși, bugetul are o anumită limită și am spus și spun de atâtea ori că nu putem să ne întindem mai mult decât ne este plapuma.

Iar, de asemenea, trebuie să avem în vedere că avem un program de investiții foarte bun pentru ceea ce înseamnă finanțarea din fonduri europene și Planul Național de Redresare și Reziliență și, sigur, sunt mai apoi angajamentele Guvernului pentru drepturile de asistență socială. Din această perspectivă, haideți să vedem cum se așază bugetul.

Si vedem cum putem să gândim și alte avantaje de natură salarială pentru bugetari. Pentru anul viitor, un buget care totuși trebuie să rămână axat pe investiții și pe baza materială, pentru că servicii de calitate și servicii publice de calitate avem dacă avem o infrastructură corespunzătoare și o bază materială corespunzătoare și în sensul acesta construim bugetul pentru anul 2024.

Un buget orientat spre investiții și în care investițiile să fie motorul de dezvoltare economică al României. Acum, o să discut cu dl. ministru să vedem planul pe care îl are dumnealui și, sigur, e un serviciu public de importanță pentru România și îi vom aloca resursele bugetare corespunzătoare pentru a asigura condiții cât mai bune de desfășurare a activității.

Nu, n-a fost deloc o greșeală. Profesorii trebuie remunerați la nivelul corespunzător al activității pe care o desfășoară și al responsabilității pe care o au în educația tinerei generații. Sunt convins și mi-aș dori să avem resursele necesare pentru ca să fie salarii comparabile cu cele din Uniunea Europeană. Este investiția noastră în viitor. Educația înseamnă investiție în viitor.”

This post was last modified on nov. 25, 2023, 11:58 PM 23:58

Disqus Comments Loading...