Ministrul Energiei anunta o investitie extrem de importanta, pentru prima oara in ultimii 15 ani de zile in Romania, iar asta deoarece Sebastian Burduja vorbeste despre faptul ca un proiect modern pentru furnizarea de cardura si apa calda in cartierele Titan si Pantelimon a fost gandit pentru a fi pus in aplicare.
Ministrul Energiei le vorbeste romanilor despre acest proiect important pentru ca era nevoie de realizarea lui, pentru ca oamenii sa se bucure de caldura si apa calda in conditii cat mai bune, ceva ce desigur ca oricine isi doreste in momentul de fata, asa ca e important sa fim mereu la curent cu ceea ce face Guvernul.
“Este prima investiție majoră din ultimii 15 ani pentru producerea agentului termic în București. Anul viitor se împlinesc 10 ani de cât fostul CET din Titan a fost tăiat la fier vechi. Acum venim cu un proiect modern, la cele mai noi standarde, care va furniza căldură și apă caldă pentru cartierele Titan și Pantelimon, dar și energie electrică. Asta înseamnă îmbunătățirea serviciului public de termoficare pentru Capitală.
Încă de la începutul mandatului meu de ministru, am dinamizat investițiile care țin de Ministerul Energiei, inclusiv pentru București. Prin ceea ce facem la Titan Power și la Elcen, companii din portofoliul Ministerului Energiei, prioritizăm confortul bucureștenilor, la nivelul unei Capitale europene din 2023.
Nu este însă suficient, iar efectele se vor simți mai ales atunci când Primăria Generală va reabilita cu adevărat sistemul de conducte prin care agentul termic ajunge efectiv în casele bucureștenilor. Încă avem pierderi imense în sistem, peste 1500 de tone de apă fierbinte în fiecare oră, ceea ce înseamnă costuri mari la întreținere pentru cetățenii Capitalei.
Din păcate, doar 2km de rețea au fost reabilitați pe fonduri europene în ultimii trei ani de zile — o mare dezamăgire. Lucrăm și la alte proiecte la Ministerul Energiei și ELCEN, inclusiv folosirea energiei geotermale pentru sistemul de termoficare al Bucureștiului. Dacă Oradea a reușit să facă asta, trebuie să reușim și noi, cu toate resursele aflate la dispoziție.
Imediat după obținerea ultimelor documente necesare (Autorizație de Desființare / Autorizație de Construire), care vor fi finalizate în anul 2024, se va trece la etapa de achiziție a lucrărilor, procurarea echipamentelor, edificare, ulterior, la calificarea și obținerea Procesului-Verbal de Finalizare (PIF) a centralei. Aceste ultime etape sunt planificate pentru sfârșitul anului 2026.”
This post was last modified on dec. 5, 2023, 1:21 PM 13:21