Ministrul Apararii a facut o serie de anunturi de ultima ora cu privire la actiunile desfasurate pentru Romania in contextul razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr ne aduce in atentie faptul ca s-a intalnit cu atasatii apararii acreditati in tara noastra, multumindu-le pentru munca depusa in 2023.
Ministrul Apararii explica in mod oficial mai jos ceea ce se intampla din punct de vedere al activitatilor pe care le-a desfasurat, iar asta pentru ca vorbim despre cooperare foarte importanta intre tara noastra si cele din NATO, pentru asigurarea unei colaborari foarte bune in contextul in care razboiul continua.
“M-am întâlnit, astăzi, cu atașații apărării acreditați în țara noastră, cărora le-am mulțumit pentru activitatea depusă în anul 2023, un an plin de provocări din punct de vedere al securității regionale. Sprijinul pentru Ucraina rămâne extrem de important și în perioada următoare, iar România va continua să facă acest lucru, alături de aliații și partenerii din NATO și Uniunea Europeană.
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut marți, 12 decembrie, la Palatul Cercului Militar Național, întâlnirea anuală cu atașații apărării acreditați în țara noastră. Ministrul Tîlvăr le-a mulțumit acestora pentru activitatea depusă în anul 2023, un an plin de provocări, și a exprimat speranța într-o cooperare la fel de fructuoasă în cursul anului viitor, în sprijinul intereselor de securitate reciproce ale țărilor noastre.
De asemenea, oficialul MApN a apreciat relațiile excelente între partenerii din NATO și UE, în special în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, și a exemplificat prin decizia Bulgariei, României și Turciei de a dezvolta un grup operativ care va lucra împreună împotriva ameninţării minelor plutitoare din Marea Neagră.
Totodată, ministrul apărării naționale a declarat că sprijinul aliaților pentru Ucraina rămâne extrem de important și a asigurat că România va continua să facă acest lucru. În context, Angel Tîlvăr a făcut și o trecere în revistă a misiunilor și operațiilor internaționale în care sunt angajate forțele Armatei României și a precizat că bugetul pentru apărare va fi, și în 2024, de 2,5 la sută din PIB, „aproximativ 40 la sută urmând să fie folosit pentru achizițiile de tehnică și echipamente”.
În final, ministrul apărării naționale i-a rugat pe atașați să transmită omologilor săi din țările pe care le reprezintă „aprecierea și recunoștința pentru munca depusă împreună în 2023 și deschiderea față de consolidarea cooperării în 2024”. Activitatea se înscrie în seria întâlnirilor anuale ale reprezentanților conducerii MApN cu atașații străini ai apărării și are ca scop intensificarea cooperării militare cu statele cu care România întreține relații diplomatice.”
This post was last modified on dec. 13, 2023, 10:55 AM 10:55