Ministrul Sanatatii: 2 Anunturi de ULTIMA ORA in ATENTIA Tuturor Romanilor, ce ne Spune/Cere Rafila

Ministrul Sanatatii 2 Anunturi ULTIMA ORA ATENTIA Tuturor Romanilor Spune Cere Rafila

Ministrul Sanatatii a facut in mod oficial un anunt de ultima ora cu privire la o serie extrem de importanta de investitii pe care Guvernul Romaniei vrea sa le faca in institutiile de sanatate din tara, iar asta deoarece nu mai putin de 3.500 de proiecte sunt in derulare, conform lui Alexandru Rafila, cu 11 miliarde de LEI disponibili pentru utilizare.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre acesti bani care sunt oferiti, dar mai mult decat atat, vorbeste inclusiv despre felul in care vaccinurile pot sa-i ajute pe romani sa ramana in siguranta in fata virusilor care provoaca extrem de multe probleme, iar mai jos aveti mai multe detalii cu privire la tot ceea ce afirma Alexandru Rafila.

“În momentul de faţă avem în România, pe sănătate, 3.500 de proiecte în derulare, proiecte de investiţii majore care vor schimba în scurt timp – în unul, doi, trei ani – faţa sistemului de sănătate din România. Şi nu avem doar cabinete de medici de familie, avem şi centre comunitare integrate, avem ambulatorii de specialitate, avem secţii de neonatologie şi, poate, ceea ce este cel mai spectaculos şi mai semnificativ pentru public.

Sunt multe spitale care au început să se construiască în România. În plus, reforma sistemului de sănătate este un proces la care lucrăm împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Am lucrat foarte bine cu toţi, chiar dacă uneori ne-au criticat. Este un lucru bun, am învăţat din această critică. Important este să fie constructivă, să existe un gând bun în spate, pentru că lucrăm pentru binele acestei ţări şi pentru cetăţeni.

Ştim bine că cea mai cunoscută, eficientă, utilă acţiune de prevenţie, vaccinarea, este subiectul multor dezbateri în spaţiul public. Avem datoria, ca profesionişti, nu doar să sprijinim vaccinarea ci şi să informăm pe toată căile posibile populaţia şi cred că putem reuşi acest lucru. Asistăm la o epidemie de rujeolă pentru că avem cohorte de copii care au fost doar parţial vaccinate.

Si transmiterea în comunităţi este posibilă. Mi-aş dori să fiu contemporan cu o perioadă în care rujeola să fie eliminată. Creşterea încrederii în profesionişti este o importantă componentă a politicilor publice, nu poţi face politici publice eficiente decât dacă ele beneficiază de încrederea publicului. Vaccinarea nu se adresează doar copiilor, nici prevenţia.

Avem nevoie de prevenţie şi la adult, avem nevoie de vaccinuri care sunt destinate anumitor grupe la risc şi la adult. În acest moment schimbarea cadrului legal favorizează ca persoanele de vârstă adultă care au nevoie de un vaccin să poată să beneficieze de acele vaccinuri aflate pe lista medicamentelor compensate. afirma Alexandru Rafila.”