X

OMS AVERTIZEAZA Intreaga Lume la Inceput de Iarna, Ingrijorator Anunt Oficial

OMS spune ca in ultimii ani, lumea a fost martora unei creșteri alarmante a bolilor respiratorii, provocate de o serie de patogeni, inclusiv COVID-19, gripa, rinovirusul și micoplasma pneumoniei. Această tendință îngrijorătoare subliniază necesitatea unei vigilanțe continue și a respectării sfaturilor de sănătate publică emise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

OMS afirma ca atenția experților s-a îndreptat recent către subvarianta JN.1 a SARS-CoV-2, o derivată a variantei BA.2.86. JN.1 a fost clasificată ca Variantă de Interes (VOI) și a înregistrat o creștere a circulației în multe regiuni. OMS continuă să monitorizeze și să evalueze situația pentru a oferi îndrumări actualizate.

OMS avertizeaza ca subvarianta JN.1 a Coronavirus provoaca intregul spectru de simptome pe care variantele originale le provoaca, inclusiv formele grave si decesul, atentionandu-i pe oameni sa fie extrem de vigilenti si sa se protejeze in aceasta perioada in care spitalele incep sa fie tot mai pline de pacientii care au nevoie de ajutor.

OMS, in contextul sărbătorilor, reamintește importanța urmării sfaturilor de sănătate publică pentru a proteja familiile și prietenii: vaccinarea este esențială pentru a reduce răspândirea COVID-19 și a gripei. Vaccinurile actualizate sunt disponibile pentru a face față variantelor noi.

Spălarea mâinilor și utilizarea dezinfectanților sunt cruciale pentru prevenirea infecțiilor. În zonele aglomerate sau în spații închise, purtarea măștilor poate reduce semnificativ riscul de transmitere. Menținerea distanței fizice, mai ales în locuri aglomerate, ajută la limitarea răspândirii virusului. Asigurarea unui flux bun de aer în spații închise poate reduce concentrația de agenți patogeni aeropurtați.

Confruntându-ne cu o diversitate de boli respiratorii, inclusiv cu evoluția constantă a SARS-CoV-2, este vital să fim proactivi și să urmăm îndrumările OMS. Prin acțiuni responsabile și informate, putem proteja sănătatea noastră și pe cea a celor din jur în această perioadă a sărbătorilor și dincolo de ea.

This post was last modified on dec. 17, 2023, 11:46 PM 23:46

Disqus Comments Loading...