X

Ministrul Apararii: Importante Anunturi de ULTIMA ORA care Vizeaza Armata Romana si Romanii

Ministrul Apararii transmite importante anunturi de ultima ora care vizeaza atat Armata Romana, cat si romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor sunt aduse informatii cu privire la bugetul apararii pentru anul 2024, sumele alocate fiind extrem de importante, in contextul razboiului din Ucraina.

Ministrul Apararii explica in mod oficial faptul ca ministerul sau va beneficia de un buget de aproape 40 de miliarde de LEI, adica peste 2% din PIB, iar aproape o treime din total va merge catre dotarea Armatei Romane cu echipamente militare moderne, inclusiv avioane, sau sisteme HIMARS si SPIKE.

“Bugetul Apărării propus pentru anul 2024 asigură îndeplinirea obiectivului strategic al politicii de apărare pentru următorii ani, respectiv modernizarea și adaptarea Armatei României la riscurile și provocările specifice actualului context geopolitic, precum și consolidarea parteneriatelor strategice cu NATO, UE și SUA.

Bugetul alocat Ministerului Apărării Naționale, în sumă de 39,54 miliarde lei, respectă angajamentul României de a aloca cel puțin 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare. 31,93% din buget va merge către înzestrare cu echipamente moderne, cum ar fi rachete pentru sistemele PATRIOT sau rachete de diferite tipuri pentru aeronavele F-16 sau pentru sistemele HIMARS și SPIKE.

MApN își propune să modernizeze bazele aeriene de la Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii și Borcea, dar și comandamentul multinațional de la Sibiu. Pentru investițiile în infrastructură sunt prevăzute credite bugetare de 3,38 miliarde lei.

Armata României își va îndeplini angajamentele asumate în calitate de membru NATO, UE, ONU, OSCE și va participa cu peste 4.900 de militari la misiuni și operații în afara granițelor țării, atât cu forțe care vor fi desfășurate prin angajamente, cât și dislocabile la ordin.”

This post was last modified on dec. 19, 2023, 10:58 AM 10:58

Disqus Comments Loading...