X

Ministrul Sanatatii ne Anunta despre un Important Ordin cu Impact in Tot Sistemul Medical din Romania

Ministrul Sanatatii ne anunta in mod oficial despre o decizie extrem de importanta luata printr-un nou ordin elaborat de catre ministerul pe care il conduce, iar asta pentru ca Alexandru Rafila ne vorbeste despre o noua metodologie de calcul pentru costurile serviciilor de spitalizare pentru pacientii care au nevoie de ingrijire continua.

Ministrul Sanatatii a publicat proiectul ordinului pe care vrea sa il adopte, iar mai jos aveti cateva informatii importante cu privire la ceea ce se va intampla dupa ce metodologia aprobata de catre Alexandru Rafila va incepe sa isi produca efectele in sistemul medical din Romania, cel mai probabil in cursul anului 2024.

”Sectorul spitalicesc din România traversează în ultimii ani un proces amplu de transformări și reforme, cu precădere în domeniul evaluării și îmbunătățirii calității serviciilor spitalicești, pentru a răspunde mai bine nevoilor specifice ale populației. În același timp, cheltuielile publice cu serviciile de sănătate și îndeosebi spitalicești au continuat să crească într-un ritm accelerat, chiar dacă nivelul lor a rămas relativ scăzut față de țările dezvoltate.

În aceste condiții, este cu atât mai importantă adoptarea unor instrumente de fundamentare pe dovezi a deciziilor de bugetare, alocare și utilizare a resurselor bugetare, astfel încât obiectivele naționale de sănătate și cele ale unităților sanitare să fie realizate în condiții de eficiență. Obiective, așteptări Obiectivul general al proiectului CaPeSSCoSt, implementat de către Ministerul Sănătății.

In parteneriat cu fosta SNSPMPDSB, actualul INMSS, ANMCS și CNAS, constă în sprijinirea în procesul de elaborare și implementare a politicilor de sănătate bazate pe dovezi, prin dezvoltarea unui set de instrumente în domeniul costurilor si al calității în sănătate și a cadrului unitar de utilizare a acestora, contribuind astfel la îmbunătățirea calității si performanței serviciilor spitalicești din România.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt reprezentate de: Elaborarea unei metodologii unitare de măsurare a costurilor spitalicești din România, care să poată fi utilizată atât în cadrul acestui proiect, cât și în viitor. Sistematizarea procesului de colectare și prelucrare a datelor utilizate pentru calculul costurilor serviciilor spitalicești în România, prin elaborarea și implementarea instrumentelor unitare, necesare în analiza și evaluarea serviciilor de sănătate.

Elaborarea și adoptarea unor standarde de cost pentru primele 20 cele mai frecvente patologii – cazuri internate în regim de spitalizare continuă, ceea ce va permite consolidarea capacității administrative de planificare strategică și financiară la nivelul sistemului de sănătate. Recalcularea setului de valori relative utilizat în sistemul de finanțare DRG din România bazat pe măsurători de costuri realizate la 50 de spitale reprezentative din punct de vedere geografic și din punct de vedere al nivelului profesional.”

This post was last modified on dec. 26, 2023, 12:30 PM 12:30

Disqus Comments Loading...