X

Armata Romaniei: Anunturile de ULTIMA ORA si Actiunile Anuntate pentru Milioane de Romani

Armata Romaniei a facut doua anunturi de ultima ora, extrem de importante, care aduc in atentia a milioane de romani actiunile derulate in ultima perioada, MApN vorbind intr-o prima faza despre NATO si bilantul pentru anul 2023, pe care il puteti vedea in clipul video de mai jos, alianta fiind esentiala pentru Romania.

Armata Romaniei vorbeste deasemenea si despre repatrierea vanatorilor de munte din Kosovo, aceasta incepand in data de 27 decembrie 2023, militarii Batalionului 21 Vanatori de Munte facand parte din detasamentul RF KFOR dislocat in Kosovo, iar mai multe detalii despre tot puteti citi acum mai jos.

“2023 NATO la bilanț: Un an de reziliență și reafirmare! În timp ce ne luăm rămas bun de la acest an și ne pregătim pentru cel care urmează, ne luăm un moment pentru a reflecta asupra realizărilor NATO în cursul anului trecut. Pe parcursul anului 2023, NATO a jucat un rol esențial în consolidarea apărării colective și a descurajat agresiunea împotriva aliaților.

Am desfășurat numeroase exerciții de antrenament, ne-am consolidat interoperabilitatea și am menținut vigilența la frontiere. De la exerciții de antrenament de rutină, precum Cyber Coalition și Neptune Strike, până la încheierea Steadfast Jupiter, NATO a întărit, de asemenea, parteneriatele cu alte națiuni și organizații, lucrând împreună pentru a promova pacea și securitatea în regiunea euroatlantică.

Misiunile de poliție aeriană și de scut aerian continuă să protejeze cerul teritoriilor NATO 24/7/365. Apărarea cibernetică rămâne o prioritate de top, în timp ce forțele terestre continuă să desfășoare exerciții și să securizeze flancul estic. Pe măsură ce intrăm în 2024 și ne apropiem de cea de-a 75-a aniversare a NATO, rămânem dedicați misiunii de a menține pacea și securitatea: vom continua să ne antrenăm, să organizăm exerciții și să ne adaptăm la evoluția mediului de securitate.

Împreună, facem NATO o alianță mai puternică și mai sigură! Un an nou prosper pentru toți! Repatrierea vânătorilor de munte din Kosovo. Astăzi, 27 decembrie, a început repatrierea militarilor Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, care au constituit detașamentul SRF KFOR dislocat în Kosovo. Cu avest prilej, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, a fost organizată o ceremonie militară.

La care au participat comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, generalul-maior Valerică Vrăjescu, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Traian Maghercă și șeful de stat major al Comandamentului Componentei Terestre, colonelul Cezar Cucoș, care i-au întâmpinat pe militari și le-au mulțumit acestora pentru îndeplinirea misiunii în teatrul de operații Kosovo.”

This post was last modified on dec. 30, 2023, 12:52 PM 12:52

Disqus Comments Loading...