X

Spania: Documentul OFICIAL al Austriei pentru ADERAREA Romaniei la Schengen Trimis pentru Aprobare

Spania reintra in atentia eforturilor privind aderarea Romaniei la Schengen, dupa ce Austria a confirmat in mod oficial faptul ca a trimis la Madrid documentul prin care stabileste conditiile pentru punerea in aplicare a Air Schengen, adica ridicarea controalelor la granitele aeriene si maritime pentru Romania si Bulgaria, dar din martie 2024, cel putin conform informatiilor actuale.

Spania detine presidintia Consiliului Uniunii Europene in momentul de fata, astfel ca documentul trebuia sa ajunga la Madrid, insa desi el a fost trimis vineri, 29 decembrie 2023, prevederile se vor aplica abia din martie 2024, cand ar urma sa se schimbe orarele de zbor pentru zborurile aeriene din Europa, deci va putea fi pus in aplicare si acordul mult astetat de romani.

Spania a sustinut aderarea Romaniei la Schengen pana in ultimul moment, si a promis ca va organiza un Consiliu JAI extraordinar pana la final de 2023 pentru finalizarea procesului de accesiune al tarii noastre, insa acest lucru nu are cum sa se mai intample acum, asa ca ramane sa vedem daca in primele luni din 2024 Ungaria va reusi sa duca la bun sfarsit realizarile obtinute acum.

“Austria a confirmat acordul cu România și Bulgaria privind „Schengen Air”, intrarea fără frontiere pe calea aerului. După cum a confirmat sâmbătă Ministerul de Interne APA, vineri seară a fost trimis președinției spaniole a UE un text obligatoriu din punct de vedere juridic corespunzător.

România anunțase acordul cu câteva zile în urmă. Potrivit Ministerului de Interne, toate statele membre UE trebuie mai întâi să fie de acord cu acordul pentru implementare. Cea mai devreme dată posibilă pentru introducerea regulamentului ar fi martie 2024, deoarece orarele de zbor vor fi modificate în această lună. conform Der Standard.”

This post was last modified on ian. 14, 2024, 12:55 PM 12:55

Disqus Comments Loading...